Debreceni sikerek a vívó Magyar Kupában

Sikeres hétvégét zártak az Interfencing Debrecen SC kardvívói az Olimpiai Reménységek Versenyén. 6 döntős helyezés volt a hétvégi mérleg a kadet és junior magyar kupa fordulón.

Először Sápi Vince a kadet férfi kardvívók mezőnyében bizonyított arról, hogy milyen erős is az egyesület. Sápi egyetlen vidékiként jutott a döntőbe, ahol a 7. helyen végzett. A lányoknál a kadet ranglistát vezető Kónya Csenge lett 6., megőrizve ezzel a válogatói ranglistán elfoglalt helyezését.

A vasárnapi junior versenyen lapot húztak a 19-re a debreceni kardvívók. A hölgyek és az urak versenyén egyaránt két-két döntős helyezés volt a mérleg. A fiúknál az egész évben kiemelkedő K. Szabó Mátyás mellett ezúttal a junior első éves Bányay Marcell is döntőbe jutott. Előbbi az 5. utóbbi a 7. helyen végzett. A hölgyeknél a duplázó Kónya Csenge mellett Simon Petronella volt a döntő résztvevője.

A csapat legjobbját sajnos a hétvégi versenyen nélkülözniük kellett, ugyanis Az egyesület olimpikonja, Battai Sugár Katinka az orleans-i felnőtt vk-ról tért haza kisebb betegséggel, ami miatt nem indulhatott a hétvégi megmérettetésen.

Nagyon erős hétvégét zárt az egyesületünk a Magyar Kupában. Ezekben a korosztályokban a 6 döntős helyezés országos szinten is kiemelkedőnek számít. A vidéki klubokra jellemző, hogy egy-egy kimagasló tehetség felbukkan ugyan, azonban a megfelelő minőségi asszó partner hiányában, nagyon hamar a fővárosban találja magát, vagy egész egyszerűen egy idő után visszaesik a teljesítménye és eltűnik a szakemberek szeme elől. Az, hogy nálunk 6-8 olyan sportoló is van, aki képes döntőben végezni, biztosítja számunkra, hogy hosszú távon gondolkodhatunk. Gratulálok vívóinknak a nagyszerű teljesítményhez.” – értékelte a versenyt az egyesület edzője, Dávid László

Ez is érdekelhet