Deutsche Liga: 2024 Német kötődésű debreceni cégek rangadója

A Debreceni Önkormányzat és 11 német kötődésű debreceni vállalat csapatai idén május 11-én (szombaton) 10:00 órától játssza le a Deutsche Liga kispályás labdarúgó torna tízperces körmérkőzéseit a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán a műfüves pályákon.

Együtt futballoztak a német érdekeltségű cégek csapatai DebrecenbenKép forrása: debrecen.hu

A sportrendezvény a játék, a testedzés és a csapatszellem ünnepe, mindeközben családi nap is. A szervező 2017 óta hagyományosan a Debreceni Német Kulturális Fórum.

A labdarúgás a német és a magyar kultúra fontos része hagyományosan. A csapatjáték szeretetével és a versengés méltóságával a sport a munka világának jó példát mutat. Aki ugyanis csapatban sportol, az a munkájában is jobban érti, miért érdemes egymásra támaszkodva dolgozni a sikerért, mit jelent a döntésképesség és a bizalom, miért csak közösen lehet nyerni.

Focilabda | FocicipőboltKép forrása: focicipobolt

A német érdekeltségű debreceni vállalatok a sportszerű együttműködés céges kultúráját ápolják, a rendezvénnyel a közösségépítés és társadalmi felelősségvállalás szemléletét erősítik a magyar munkavállalókban. A futball bajnokság örömteli és látványos összejövetel a német érdekeltségű cégek
munkatársai, családtagjai számára. Remek szombati program a céges futball rajongóinak. Egyben a nyelvek találkozója is: a szurkolók várhatóan angol, német és a magyar nyelven is biztatják majd a csapataikat.

A csapatokat indító cégek és szervezetek: BMW Group Gyár Debrecen, British Telecommunications Kft., Bürkle Hungary Kft., Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Deufol Hungary Kft., Deutsche Telekom IT Solutions Kft., Diehl Aviation Hungary Kft., Krones Hungary Kft., Manz Hungary Kft., Schaeffler Debrecen Kft., Transcosmos Hungary Kft., Vitesco Technologies Hungary Kft.

A ligát az idén Debrecen Város Önkormányzata, a Manz Hungary Kft., és a Diehl Aviation Hungary Kft. támogatja. A BMW Group Gyár saját mentőautójával és a BMW mentőszolgálatát üzemeltető DETKA jóvoltából szakszemélyzettel járul hozzá az esemény biztonságos lebonyolításához. A céges körmérkőzések a város és a Debreceni Német Kulturális Fórum közös kampánya, a #GermanPlusDebrecen részeként valósulnak meg.

Ez is érdekelhet