Drónokkal az utak biztonságáért, hogy mindenki hazaérjen

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében tájékoztatta a lakosokat, hogy a megye területén összehangolt, fokozott közúti közlekedési ellenőrzéseket hajtottak végre, amelyek célja a közlekedés biztonságának javítása volt. Ennek megfelelően, 2022. március 16-án Debrecen lakótelepeit, a 4-es , valamint a 471-es számú főutakat ellenőrizték, melyek során a már említett drónokat vonták be az akcióba. Így, a már ismert civil autók mellett, ezentúl újabb eszközökkel is igyekeznek a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat felügyelni a rend őrei. 

“Az ellenőrzés időszakában a rendőrök összesen két ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, 19 esetben jártak el tilos jelzésen áthaladás miatt, két esetben sebességtúllépés, míg ugyancsak két esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt indítottak eljárást.” – derült ki a police.hu közleményéből

A drónok természetesen biztonságos távolságból és helyzetből készítették a videófelvételeket, melyeket az alábbi videóban láthatnak:

Fokozottan kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be, kötelező jelleggel a közúti közlekedés szabályait, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megszegve vezetnek.

Forrás: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/dronnal-a-kozlekedesbiztonsagert-3

    Ez is érdekelhet