Eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a Debreceni Vagyonkezelő

Fennállása legjobb eredményét érte el a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2023-ban, amelynek számviteli beszámolóját a holnapi (05.23-i) közgyűlési ülésen tárgyalja a város képviselő testülete. Az eredmények bemutatásáról május 22-én tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester és Kocsik- Marossy Virág a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Papp László polgármester előzetesen elmondta, hogy egy város életében a három legfontosabb fogalom, amely meghatározó, az a fejlődés, a stabilitás és a biztonság. Ahhoz, hogy ezek a feltételek teljesüljenek, rendkívül fontos, hogy a város gazdasága a lehető legtöbbet tudja nyújtani.

Debrecen ebből a szempontból tíz év alatt, egyedülálló és történelmi eredményeket ért el. Ehhez szükség volt egyrészről a stabil költségvetésre, amely 2014 óta négyszeresére nőtt, valamint a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. munkájára, amely az önkormányzati kör működése mellett piaci viszonyok között tud működni.

Csütörtöki ülésén tárgyalja a városi képviselő-testület a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2023. évi számviteli beszámolóját. Az előterjesztésből kiderül, hogy eddigi legsikeresebb évét zárta tavaly a holding. A holdingközpont Debreceni Vagyonkezelő Zrt. adózás előtti eredménye 2023. évben kimagasló, 4,761 milliárd forint volt, melyet 3,091 milliárd forint üzemi eredményből és 1,670 milliárd forint pénzügyi eredményből ért el.

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. pénzügyi eredménye főként a társaságai által megfizetett osztalékból származik. 2023. évben megfizetett osztalék összege 1.964.748,-eFt, melyet a Holding tagvállalatai és kapcsolt vállalkozásai 2022. évi eredményük után utaltak.

Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Válságálló rendszert alkot a város és a holding, nagyon sok mindent kibírtunk együtt. A gazdaságfejlesztés kihívás, de a fejlődés irányában vagyunk.”

A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. által irányított vállalatcsoport 2023. évi likviditási helyzete, pénzügyi mutatói az előzetes várakozásokhoz képest kedvezőbben alakultak, a vállalatcsoport összesített likviditása 4,5 Mrd forinttal volt kedvezőbb a tervezettnél.

Bővebb információ itt.

Forrás. debrecen.hu

Ez is érdekelhet