Debrecenben Hallottam

Egyedülálló karácsonyi rítusjáték lesz a Vojtina Bábszínházban

Különleges ünnepi programon vehetnek részt a debreceni karácsony-váró családok december 4-én, vasárnap 10.00 órától, ugyanis a Vojtina Bábszínházban a “Menjünk el a látására!” című karácsonyi rítusjáték lesz látható.

A foglalkozás lehetőséget kínál, hogy felfedezzék a legszentebb ünnep igazi szépségét és értékét mesével, énekléssel, tánccal, kézműveskedéssel. Kiszakadhatunk a felgyorsult életritmusból, és melegséggel, lelassulással, egymásra figyeléssel készítjük fel szívünket az ünnepekre.

Leírás:
„Karácsony havában ünneplőbe öltözve, narancs- és fahéjillattal, énekekkel várunk Benneteket a Játszószínházban, hogy együtt készüljünk a Nap fordulójára. Mesélünk, ahogy népünk a régi időkben mondta, a Fénykrisztus születéséről. A betlehemi templomban megtáncoltatjuk a három pásztort, a gonosz Heródes királyt, és megidézzük a napkeleti bölcseket.”

Az előadás 3 éves kortól ajánlott!

Szerintem lokális közösségek még ma is igénylik a hagyományokat. Ez pedig a Vojtina Bábszínházban teret kapott. A közösségekben továbbéltethető szokások, a kételyek nélküli természetességgel elfogadott hagyományelemek, az átlelkesítő közösségfenntartó dramatikus játékok elfogadásával természetes közeget tudunk biztosítani a hagyományos műveltségünk és a kortárs világ kultúrája között. Az áthagyományozás tulajdonképpen tudásmegőrzés, és ennek folyamatához a szín-, dráma-, bábjáték remek eszköztár – mondta az interjúban Láposi Terka, a Játszószínház művészeti vezetője.

 A teljes interjút itt olvashatják.

Forrás: Vojtina Bábszínház

 

 

Ez is érdekelhet