Egyre többen ismerik és keresik a passzív jövedelem lehetőségét

A passzív jövedelem egy utópisztikus fogalomnak tűnik, azonban az egyik állásközvetítő cég felmérése szerint hazánkban is sok ember lehet, akik élnek ezzel a lehetőséggel.

A májusban készült online felmérésben 1000 ember vett részt, 18-75 éves életkor között. A felmérés reprezentatívnak tekinthető. 

Ami kiderült, hogy a legtöbben, 52%-an nem tudják pontosan mit jelent a passzív jövedelem, azonban a válaszadók háromnegyede tudott mondani ilyen bevételi forrásokat azután, hogy megismerte a kifejezés jelentését. 

A legtöbbek által ismert passzív jövedelem a lakásbérbeadás (67% ismeri ezt), ezt követi a pénzügyi befektetés (46%), a tőzsdézés (43%), míg 41% gondolta úgy, hogy a saját internetes vállalkozás is lehet passzív bevételt generáló lehetőség.

A passzív jövedelem forrásait ismerők 25%-a rendelkezik is valamilyen bevétellel ezekből.  A többségnél a kötvény és értékpapír befektetések és az ingatlan bérbeadás hoz mellékes fizetést. A harmadik helyen két foglalkozáskör szerepel, amelyek egyébként elég megosztottak. Az egyik a kriptovaluta-bányászat, a másik pedig az MLM jellegű ügynöki tevékenység.

A felmérés rámutatott, hogy a többség nem is több pénzt, sokkal inkább extra szabadidőt remél a passzív bevételektől. 42% reméli, hogy több szabadideje lehet tőle hosszú távon, 37%-uk pedig a rugalmasabb időbeosztást várja. A válaszadók fele még nem tudja mire használná a passzív jövedelemből érkező bevételét, míg 31%-uk a nyugdíj kiegészítést látja benne, negyedük pedig a jelenlegi fizetésüket szeretné hosszú távon kiváltani.

Ez is érdekelhet