Együtt a Földért!

A Föld napja alkalmából április 22-én számos izgalmas programlehetőség van felnőttek és gyermekek számára egyaránt.

Debrecenben és környékén, több helyszínen és intézményben készülnek különleges rendezvényekkel a bolygó napjára. Az alábbiakat mindenképp érdemes megnézni.

A Föld Napja Alapítvány az egyéni aktivitásra hívja fel a figyelmet országszerte. Napi kihívásokkal buzdítanak a természetvédelemre, amelyek mindenki által teljesíthetőek. Részletek az alapítvány Facebook oldalán találhatóak: https://www.facebook.com/F%C3%B6ld-Napja-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-163098697057172

Április 22-én 17 órától a DEMKI Ondódi Közösségi Házban a Nagyerdőről tartanak előadást, mely Magyarország első természetvédelmi területe.

Az Agóra Tudományos Élményközpont az egész hétvégét a Földnek szenteli. Érdekes előadásokkal és játékos feladatokkal várják a látogatókat.

A Csicsergő Megőrző szintén hétvégén ünnepli a bolygó napját, április 23-án a növény-és állatvilág témáját járják körül a gyermekekkel.

Hajdúböszörményben közös városi szemétszedés zajlott a délelőtt folyamán, a gyerekeknek meghirdetett „Én így védem a környezetemet” rajzpályázat zsűrizett munkái pedig április 29-ig megtekinthetőek a művelődési házban.

    Ez is érdekelhet