Eladják kilométereiket a DEAC futói

Jótékonysági céllal kerülik meg a „magyar tengert” a DEAC terepfutó szakosztályának sportolói az idei UltraBalatonon, a hétvégén.
Az UB-csapat tagjai egy ritka genetikai betegséggel küzdő debreceni kisfiú, Kneifel Ádin gyógyulásáért fognak össze.

A DEAC sportolói a tavalyi, nagy sikerű UB-teljesítés után ebben az évben dupla létszámmal állnak rajthoz az UltraBalatonon, ahol 211 kilométer várja a futókat és kerékpárosokat. Ezúttal már két duó és egy négyfős csapat, tehát összesen nyolc sportoló és kerékpáros kísérőik vágnak neki az emberpróbáló távnak.

A DEAC-csapat tagjai futásukkal idén egy nemes cél mellé állnak: egy debreceni kisfiú gyógyulásához szeretnének hozzájárulni.

A hároméves Kneifel Ádin olyan genetikai betegségben szenved, ami miatt néhány éven belül se mozogni, se lélegezni nem fog tudni. Ha azonban hatalmas társadalmi összefogással összegyűlik a jelenleg csak az USA-ban elérhető génterápiához szükséges 1,3 milliárd forint, akkor egészséges, teljes életet élhet.

Korpás István csapatvezető a futók hétfői nyílt edzésén hangsúlyozta: nagy örömmel állnak az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány mellé.

Egyrészt nagyon bízunk benne, minél több kilométert sikerül majd eladnunk, hogy minél nagyobb összeggel járulhassunk hozzá a kisfiú kezeléséhez, másrészt nekünk is hatalmas motiváló, lelki erő lesz a sokadik kilométernél, éjszaka, netán esőben, hogy nem adhatjuk fel, mert Ádin gyógyulásáért futunk – emelte ki.

A kedvességével és közvetlenségével felnőtteket és gyerekeket egyaránt elvarázsoló kisfiú, valamint szülei is részt vettek az edzésen. Az édesanya, Krucsó Anikó elmondta: sokat segíthet az, hogy Debrecenben egyre többen ismerik a gyűjtés célját.

A DEAC futóinak felajánlása váratlanul jött. Annak örülünk legjobban, hogy ez nem egyszeri alkalom, hanem a mostani felajánlás a kezdet, hiszen a sportolók utána viszik tovább Ádin hírét az egész futószezonban – tette hozzá az édesanya.

A DEAC-duók és a négyfős váltó rajtolói péntek reggel indulnak el Balatonfüredről, hogy a 28, illetve 30 órás szintidőn jócskán belül, valamikor szombat kora reggel ugyanott célba érhessenek.

A DEAC három egysége összesen 633 kilométert tesz meg. Ebből tetszőleges számú kilométert lehet „vásárolni”, az „Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány” bankszámlaszámára utalva.

Ha Magyarországon minden tizedik ember 1300 Ft-ot adományozna a családnak, akkor a terápiához szükséges összeg sikeresen összegyűlne. Ehhez csatlakozva a DEAC UB-csapatának tagjai is 1300 forintban határozták meg egy kilométerük árát, de természetesen ennél többért is meg lehet vásárolni egy (vagy akár egyszerre több) kilométert.

A bankszámlaszám: 10403428-50527076-84681003

Az utalás közleményébe be kell írni: „DEAC-kilométerek Ádinért”

Támogatás küldése az adin.hu oldalon is lehetséges.

Forrás: unideb.hu

Ez is érdekelhet