Elakadt a sárban egy betegszállító a Tócóskertben

Betegszállító autó ragadt a sárba a Tócóskertben, amikor a Margit téri parkban megfordult volna.

Elakadt a sárban egy betegszállító a Tócóskertben

A Derék utcával párhuzamos panelek park felőli oldalánál a járdáról / bicikliútról a parkon át fordult volna meg a Ford Transit betegszállító autó, azonban beragadt és önerőből nem tudott kihajtani onnan.

Szerda kora délután hozhatott beteget az autó, azonban a sofőr elszámíthatta magát amikor tolatás helyett a parkon keresztül fordult volna vissza. Az elmúlt 1-1,5 hét csapadékos, havas, hideg ideje után a napsütéses, 8-10 fokos időjárás miatt teljesen elolvadt a hó és a talaj felső rétegét ragadós sárrá varázsolta. A járdáról még le tudott hajtani az autó, azonban a manőver fele után megrekedt a sárban.

Elakadt a sárban egy betegszállító a Tócóskertben
Sajnos a letört ág és a fenyőfa sem húzta ki a sofőrt a bajból.

A sofőr ugyan próbált kidobott fenyőfával rögtönözni, hogy hátha sikerül kihajtania, azonban mivel ezen a részen enyhe emelkedő van a járdáig, így hendikeppel indult a sárral szemben. Mivel a park ezen része az autók elől eldugott, behajtani tilos táblák övezik minden irányból, illetve itt csak járda és bicikliút van, valószínűleg az autómentőnek sem lesz egyszerű bejutnia ide.

Elakadt a sárban egy betegszállító a Tócóskertben
A képen a keréknyomok sokasága jelzi, bár nem kellene, de jelentős az autóforgalom a zöldterületen.

Sajnos bár ezt a részt nem az autóforgalom számára építették, a járda melletti részen látható korábban keréknyomok jelzik, a gyalogosoknak gyakran kell félrehúzódni az autóktól és a gépjárművek is előszeretettel hajtanak keresztül a zöldterületen.

Ez is érdekelhet