Ellátogattunk a Debreczeni Zamat Fesztiválra!

A Debreczeni ZAMAT Fesztivál 2021-ben tizedik alkalommal várta a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadionnál.

Szeptember 17-19. között megújult környezetben, az ország legnagyobb rendezvénysátrával, Debrecen legismertebb éttermeivel, ízletes pálinkákkal, borokkal, kézműves sörökkel, országunk jellegzetes ételeivel és egész napos színes programokkal vártak mindenkit a rendezvény szervezői!

Az éttermek és italházak a rendezvénysátor végében kaptak helyet.

A hangulatot ezúttal is Magyarország legnépszerűbb zenekarai és előadói biztosították.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy pénteken Bikini és Rúzsa Magdi koncertet láthatott a közönség, ezután pedig a szombati nap egy Honeybeast koncert után a Neoton Familía is műsort adott.

A koncertekre rengeteg ember kíváncsi volt.

Természetesen a zenei vonal előtt a harapnivalók kapták a legnagyobb szerepet. A hazai gasztro influencerek közül szinte mindenki ellátogatott a rendezvényre, sokan előadást és vetélkedőket tartottak, ahol értékes nyereményekhez lehetett hozzájutni.

A nappali programok között a gyerekeknek is kedveztek a szervezők, hiszen rengeteg meglepetéssel készültek. Amíg a szülők megebédeltek, a gyerekek számára számtalan ingyenes játék várt. Ráadásként nekik a belépés is ingyenes volt a rendezvényre.

Forrás: Debreczeni Zamat Fesztivál facebook oldal.

 

Az est folyamán minden étterem kínálatában megtalálható volt a híres debreceni páros is, több féle elgondolásban. Mi a Pálma étterem kínálatában szereplőt kóstoltuk meg, amit házi mustárral, létai tormával, kenyérrel tálaltak. Ettől az étteremtől még egy másik különlegességre is kíváncsiak voltunk, ami puha hátszín szeletek voltak, fóliás burgonyával, zöldfűszeres házi tejföllel. A képek magukért beszélnek.

Debreceni páros és hátszín szeletek a Pálma étteremből.

Ezután még természetesen maradt hely desszertnek is, aminek szintén hagyott helyet pár étterem a kínálatában. Nekünk a Nánási Portékázó Bisztró ajánlatán akadt meg a tekintetünk, ahol az úgynevezett Pórtékázó csókját kóstoltuk meg, ami ráadásként laktóz és gluténmentes változatban volt elkészítve, így mindenki előszeretettel fogyaszthatta.

Portékázó csókja desszert a Nánási Portékázó Bisztróból.

Ez is érdekelhet