Ennyit az árakról! Így választanak autósiskolát a debreceni fiatalok

 

Egy pillanatra képzelje el, hogy egy vadonatúj kütyü előtt áll… két márka is gyártja, de gőze sincs, mit jelentenek a címkén lévő paraméterek és számok. Hogyan választhatna bölcsen? 

Ugyanebben a kínzó bizonytalanságban találják magukat sokan akkor is, amikor jogosítványt szeretnének szerezni, ám elvesznek az autósiskolák tengerében.

A debreceni Neon Autósiskola utánajárt, milyen szempontok alapján választanak autósiskolát a fiatalok, amikor jogosítványszerzésre kerül a sor.

 

Első helyen a rugalmasság

A felmérésben választ adók csaknem háromnegyede számára fontos szempont az iskolaválasztás során, hogy a tanulási időt minél rugalmasabban tudja beosztani.

 

„Egyre népszerűbb az online elméleti tanfolyam, ahol a tanulók 0-24 elérhetik a tananyagot, így kötetlen beosztásban tanulhatnak. A vezetési órák esetében is egyre többen keresik az esti, illetve hétvégi oktatási lehetőségeket” – árulta el Vida Soma, a Neon Autósiskola alapítója.

Hozzátette: valójában ez nem is csoda, hiszen akár iskola, akár munka mellett vág bele valaki a jogsija megszerzésébe, ugyanúgy a kialakult napi rutinba és feladatok mellé kell besűríteni a tanulást.

Nem sokkal maradtak le az árak

Na és mi a helyzet az árakkal? Kevéssel maradtak le a rugalmas időbeosztás mögött a szempontsorban. Eszerint tehát továbbra is kulcskérdés a választáskor, hogy mennyibe fog kerülni a tanfolyam – de csak a rugalmasság után.

 

A debreceni Neon Autósiskola vezetője szerint egyébként jobban megéri ilyenkor a vezetési órák díját figyelni, mintsem a KRESZ-tanfolyam árát. „Reflex-szerűen az első részletre fókuszálunk, pedig a teljes képzési díj nagy részét a gyakorlati oktatás teszi ki. Ezért sokkal kedvezőbbre jöhet ki a végösszeg egy picit drágább KRESZ-tanfolyammal és picit olcsóbb vezetési óradíjakkal, mint fordítva.” 

Tanácsába azt is beleszőtte, hogy ha van jó tapasztalatunk vagy megbízható ajánlásunk egy-egy oktatóról vagy autósiskoláról, akár megérheti a borsosabb összeg is a színvonalas képzésért cserébe.

 

A fentiek mellett több tippet is összegyűjtöttek a Neon Autósiskola weboldalán, amivel a jogsiszerzés előtt állóknak nyújtanak támpontokat, hogy a számukra legjobb döntést tudják meghozni az autósiskola-választáskor.

 

Ez is érdekelhet