Felejthetetlen ízutazásra hív az immár 6. Debrecziner Gourmet Fesztivál

A Nagyerdőbe költözik a magyar gasztro-világ legjava július 1-3. között.

A fesztivál szakmai iránymutatásért olyan sztárséfek felelnek majd, mint Ruprecht László alias „Rupi séf”, a SVÉT elnöke és alapítója, továbbá Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf és a BOTANIQ Turai Kastély***** éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, és a debreceni fine dining fenegyereke, Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje.

Az éttermeken túl étterem-szálloda komplexumokat, cukrászatokat, kisüzemi sörfőzdéket és pékséget is találunk majd, hiszen a fesztivál kiemelt partnere ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT).

A különleges fogások kedvelőit az erdő ihlette menük fogják lenyűgözni, akik pedig a sütés és főzés praktikái iránt érdeklődnek, azok élményfőzéseken tanulhatnak a legjobb séfektől.

Mészáros Réka, a rendezvény főszervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte:

Fontosnak tartjuk azt, hogy Debrecenben is megmutassuk az egész régiónak azokat a gasztronómiai különlegességeket, melyeket országunk nyújtani tud, hiszen ezen a hétvégén Balatontól Egerig, Palkonyától Budapestig kalandozhatnak a gasztro-térképen az ide látogatók. Mindezt úgy, hogy kedvező jegyárak mellett valósítjuk meg a rendezvényt azért, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is.

A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek. A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díj idén is gazdára vár, amelyet a rendezvényre kilátogató vendégek szavazatai alapján vihet majd haza a legjobb kiállító.

A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetnek az érdeklődők.

Ez is érdekelhet