Debrecenben Hallottam

Fontos változás: 2023 januárjától magyarországi közlekedéskor nem kell majd magunknál tartani a jogosítványt és a forgalmi engedélyt

Jelenleg ha otthon hagyjuk a vezetésre jogosító okmányunkat vagy a forgalmi engedélyünket öttől ötvenezer forintig tartó bírságot szabhat ki a rendőr.Januártól azonban nincs következménye annak, ha ezeket a papírokat nem tudjuk felmutatni, de van amire oda kell figyelni.

Illusztráció
Fotó:police.hu

Az új szabályok szerint 2023. január 1-jétől a magyarországi közlekedéskor nem kell majd magunknál tartani a jogosítványt és a forgalmi engedélyt. Fontos részlet azonban, hogy a változtatás kizárólag azokra a vezetőkre vonatkozik, akiknek Magyarországon állították ki a jogosítványát, valamint a járművük is szerepel a magyar nyilvántartásban.

2023 elejétől tehát a rendőrök főként  elektronikusan ellenőrzik majd, hogy a megállított jármű részt vehet-e a forgalomban, illetve, hogy a sofőrnek érvényes-e a vezetői engedélye. Abban az esetben ha szabálytalanságot tapasztalnak, 2023-tól elektronikusan vonják be az okmányok bármelyikét.

Ez is érdekelhet