Forgalmi korlátozások a Budai Nagy Antal utcán

Sebesség- és súlykorlátozások lépnek életbe 2022. július 26-tól – keddtől – a debreceni Budai Nagy Antal utcán. Az intézkedésről sajtótájékoztató keretében számolt be Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője és Szilágyi Edina, a terület önkormányzati képviselője.

Papp Viktor elmondta, a Budai Nagy Antal utca és az ahhoz csatlakozó utcák lakóitól számos megkeresés érkezett a város önkormányzatához, illetve az önkormányzati képviselőkhöz azt indítványozva, hogy valamilyen módon csillapítsák a meglehetősen szűk Budai Nagy Antal utca forgalmát, különösen a tehergépjármű-forgalmat. A 2022. július 26-tól – keddtől – életbe lépő forgalmi korlátozás két azonnali és egy később bevezetendő elemet tartalmaz.

Papp Viktor erről a később bevezetendő harmadik elemről ejtett szót.Eszerint – a Szabó Kálmán utcán már alkalmazott és pozitív tapasztalatokkal szolgáló megoldás mintájára – a Budai Nagy Antal utca Endre utcai kereszteződésénél augusztus közepén egy úgynevezett trafiboxot állítanak fel, melybe a rendőrség időszakosan traffipaxot telepít sebességellenőrzés céljával a Vámospércsi út irányába.

Ugyancsak trafiboxot állítanak fel október közepén a Budai Nagy Antal utca és a Huszár Gál utca
kereszteződésében is. A trafiboxokat térfigyelő kamerákkal is ellenőrzik majd. A trafiboxok felállítását, a térfigyelő kamerák kihelyezését, s mindezekhez a megfelelő technikai feltételek biztosítását az önkormányzat saját forrásából finanszírozza.

Szilágyi Edina képviselőnő szavai szerint a Sámsoni utat és a Vámospércsi utat összekötő,gyűjtőútként funkcionáló Budai Nagy Antal utca és környéke a keleti városrész egyik legsűrűbb forgalmú, legnehezebben közlekedhető, s legzajosabb területe. A problémák csökkentése érdekében 2022. július 26-tól – keddtől – a Budai Nagy Antal utcára nem hajthatnak be a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek, valamint ugyanettől a naptól 30 kilométer/órás sebességkorlátozás lép életbe a Budai Nagy Antal utcának a Vámospércsi út és a Huszár Gál utca közötti szakaszán.

Szilágyi Edina bízik abban, hogy ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy a Budai Nagy Antal utcán és térségében lakók nyugodtabb környezetben tudják élni mindennapjaikat. Az erre járó járműveztőket pedig kéri, hogy nagyon figyeljenek a változásokra, s az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek.

Fotók: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

Ez is érdekelhet