Grillezett feketekagyló paradicsomos tagliatellével

A nagy hőségben mindig a gyomorkímélő falatokat részesítem előnyben, úgyhogy következzen az egyik nagy nyári kedvencem.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fekete kagyló
  • 15 dkg tagliatelle tészta
  • 1 db paradicsom
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 dl vaj – olvasztott
  • 4 szál friss petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 kávéskanál balzyamecet krém
  • 3 g só
  • 2 g bors – őrölt

Elkészítés:

Elkészítése rém egyszerű és nem igényel sok időt.

Az alaposan megmosott, megtisztított kagylókat,melyek még nincsenek kinyílva, helyezzük egy lukacsos edénybe,majd így ez mehet is az izzó parazsunk fölé 180 C-on 5 percre aztán pedig az olvasztott vajból, fokhagymából, petrezselyemből, sóból, borsból és 1 kávéskanálnyi balzsamecet krémből készített turmixunkat egy bárkanál segítségével helyezzük a már hőtől megnyílt puhatestűink házába és így még 5-7 percig hagyjuk őket sülni.

Közben a tésztánkat al dente-re(fogkemény-olaszul) főzzük és egy kiszedőkanál és egy húsvilla segítségével tányérunk közepére halmozunk, majd az olivaolajon pirított 1 fej vöröshagyma, paradicsom, vörösbor, só, bors és 2 gerezd fokhagymából álló szósszal lecsurgatjuk, majd a tetejére parmezánt hintünk. E halom köré pakoljuk a már felső házrészüktől megfosztott kagylóinkat.

Eszméletlenül finom étek, mely akár elő vagy főételként is az ízlelőbimbóink orgazmusát idézi elő.

Próbáljátok ki Ti is! Jó étvágyat és „élvezkedést” kívánok!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük