Győzelem a balatoni akadémián

Az óév zárásaképp a DVSC Schaeffler kikapott Siófokon. Szombat délután, az új esztendő első bajnokiján újra a Balatonra vezetett Vámos Petráék útja. Az ifjú irányító nevelőklubja ellen léphetett pályára és ismét a csapat vezéreként játszott. Megint ő lett a mezőny legeredményesebbje, a maga 7 góljával.

Ziccer a debreceni kapu előtt (fotó: Nemzeti Kézilabda Akadémia)

Magasságban és rutinban is a Loki mellett szólt a papírforma. A mezőny legfiatalabb csapata, a Boglári Akadémia-SZISE megrohamozta a vendégeket a meccs elején. Potyogtak a találatok, de érdemben egyik csapat sem tudott előnyhöz jutni. Ahogy teltek a percek, a Debrecen annál inkább tért magához és az első játékrész hajrájához közeledve már egészen magabiztosan játszottak Jelena Despotovicék. A szünetben 13-19 állt az eredményjelzőn.

A második felvonásban átlövésekre építettek Kiss Szilárd „lányai”. Többynire eredményesen, a lendületnek pedig Köstner Vilmos időkérése vetett véget. Szigorú fejmosást követően a papírforma érvényesülni látszott és a remeklő Tóvizi Petráék kétszámjegyűre növelték a különbséget. A második harminc perc utolsó perceire a Petrus Mirtill, Vámosi Panna, Panyi Anna, Sápi Boglárka, Sápi Gréta, Csernyánszki Liliána sor lépett pályára, eredményesen. A végeredmény tíz pontos győzelemmel két pontot ért a DVSC Schaeffler számára. 

Ez is érdekelhet