Hajdú-Biharban is repkednek a bírságok a horrorkaravánok után

A “horrorkaravánok” a 2019-es és 2020-as évben lettek igazán felkapottak, amikor a Rendőrség jobban ráállt ezekre a sok esetben szabálytalan vontatásokra.

Idén februárban szigorodtak a bírságok és akár 500 ezer forintos közigazgatási bírságot is kiszabnak a sofőrökre, ráadásul akár a forgalmit is bevonják a büntetés befizetéséig. Nem kellett sokat várni, csak ezen a héten már három szabálytalan sofőrt büntettek már meg.

Hajdú-Biharban is repkednek a bírságok a horrorkaravánok után
Szabálytalan volt a menetíró készülék használata

Még kedden, február 9-én reggel ellenőrizték az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen azt a járművet, amely vizsgálata során kiderült, hogy a sofőr szabálytalanul használta a menetíró készüléket, amelyért a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai 800 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Hajdú-Biharban is repkednek a bírságok a horrorkaravánok után
1700 kg-mal több volt a vontatmány, mint amennyi lehetett volna

Másnap, február 10-én két járműszerelvény is fennakadt az ellenőrzésen Ártánd Közúti Határátkelőhelyen. Előbb dél körül a biharkeresztesi rendőrök egy román férfit igazoltattak, a tengelysúly mérés eredménye alapján a megengedett legnagyobb össztömeget  1700 kilogrammal haladta meg a vontatmány.

Este 7 órakor egy másik autós ellen is eljártak a vontatási szabályok megsértése miatt. Mind a két esetben 500 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki a hatóság emberei.

Forrás: Police.hu (1), (2)

Ez is érdekelhet