Hamarosan égni fog a második gyertya is – Adventi gyertya gyújtás Debrecenben

Vasárnap, december 5.én meggyújtják a második adventi gyertyát Debrecen főterén. Az érdeklődök egy forró tea vagy csokoládé, esetleg egy forralt bor kíséretében tekinthetik meg a látványosságot.

Korábban írtunk már arról, hogy november 26-án újból megnyitotta kapuit a Debreceni adventi vásár. Az érdeklődők számos fabódé között sétálhatnak a Kossuth téren, valamint ami idén újdonság, hogy kibővítették a helyszínt a Dósa nádor térre is. A látogatók számos kézzel készült portéka, valamint gasztronómiai különlegességek közül válogathatnak a hét minden napján egészen december 23-ig.

A vásár minden korosztály számára lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A kisgyermekes családoknak kiváltképp érdemes ha ellátogatnak a helyszínre, mivel olyan látni valókat is megtekinthetnek mint az Adventi Kuckó, Betlehem, Jegesmedve szobrok, világító rénszarvas család.

Mindezek mellett a korábbi évekhez hűen a Fénygömb és a Jégfa is megtalálható a vásáron, ahol csodálatos téli és karácsonyi hangulatú képeket lehet készíteni.

Idén ami még hatalmas különlegesség, hogy felállították a Református Nagytemplom előtt a mobil jégpályát is, amit díjmentesen lehet igénybe venni.

Ez is érdekelhet