Hamarosan indul Debrecen város új egészségmegőrzési mozgalma, a Mozdulj, Debrecen!

 Az egészségünk megőrzése roppant fontos szempont életünk során, kortól függetlenül. Ezt a gondolatot szem előtt tartva készült Debrecen egészségterve a Mozdulj, Debrecen! – Mozdulj magadért! Mozdulj az egészségedért! program.

 

A kezdeményezésben részt vesznek: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet, valamint a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola – és várhatóan még számos más, ezután csatlakozó intézmény és szervezet.

 

A mozgalom a város fiatal, valamint idősebb generációját egyaránt mozogni hívja, abban reménykedve, hogy a mozgás és sportolás mindenkinek a mindennapi szokásává válik.

A Mozdulj, Debrecen! program keretén belül ingyenes szűrő- és mozgásprogramokon is részt vehetnek az érdeklődők.

A változatos sporttevékenységek a városban több kijelölt helyszínen és időpontban lesznek elérhetők, valamint a szűréseket szintén különböző helyeken végzik majd el. A kilátogatóknak lehetőségük lesz kültéri és beltéri sportolási lehetőségekre egyaránt. Szakmai segítséggel kipróbálhatják a szabadtéri frissítő tornát a városban található kondiparkokban, továbbá a beltéri programok között szerepel a kezdő jóga és gerinctorna is. A kellő mennyiségű folyadékról és a szükséges kiegészítőkről a résztvevőknek maguknak kell gondoskodniuk.

A programokat október 26-tól a délutáni órákban vehetik igénybe az érdeklődök. A védettségi igazolvány megléte kötelező lesz! A további információkat a mozgalom Facebook csoportjában követhetik figyelemmel.

    Ez is érdekelhet