Harry Potter roxforti világába csöppenhetünk bele február utolsó hétvégéjén

Olvashatjuk, megfesthetjük, sőt, bele is kóstolhatunk a roxforti világba az új debreceni minifesztiválon.

Kép forrása: pexels

Az első Debreceni Harry Potter-hétvége öt helyszínen, rengeteg műsorral és kikapcsolódási lehetőséggel várja közönségét február 23. és 25. között. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. és Némethy-Szilágyi Norbert első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal álmodták meg a közelmúltban a találkozót J. K. Rowling hétkötetes regénysorozata nyomán, mely nemcsak könyvben, hanem a filmvásznon is futótűzként aratott világsikert.

A háromnapos fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de nem csalódhatnak azok sem, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözete varázsolt el.

Az új minifesztivál programjait február 19-én, hétfőn az Apolló Moziban ismertették a szervezők és közreműködők; Némethy- Szilágyi Norbert, a Borostyán Produkció alapítója, Fejér Tamás filmszínházvezető, Végh Zsuzsa, a Debreceni Pagony Könyvesbolt üzletvezetője és dr. Horváth Andrea, a Debreceni Német Kulturális Fórum elnöke.

Némethy-Szilágyi Norbert arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb hozni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához. Hozzáfűzte, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek szóló élményelemekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy 3-tól 112 éves korig mindenki találjon kedvére valót. A találkozó fontos üzenete az is, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg.

A Harry Potter-hétvége egyik kiemelt közreműködője Kostyál Viktor grafikus-karikaturista lesz, aki az Apolló Mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol.

Közönségtalálkozóra érkezik Debrecenbe Harry magyarhangja, Gacsal Ádám szinkronszínész, míg a legkisebbeket varázspálca-készítő foglalkozásra hívják a szervezők. Az első Debreceni Harry Potter-hétvége mindhárom napján számára „galleonbarát” kávéakciók és meglepetések várják a közönséget, míg egy belvárosi étteremben megismerhetjük a varázslatos roxforti ízvilágot.

A találkozó részletes programja ITT található.

Ez is érdekelhet