Hatalmas buli a Nagyerdőn, hamarosan kezdődik a Campus Fesztivál

Tiësto, Zara Larsson, Aurora, The Toy Dolls, Azahriah, Majka és Curtis, Halott Pénz, Tankcsapda és még sokan mások. Számtalan külföldi és hazai fellépő várja a bulizni vágyókat július 20 és 24. között a Campus Fesztiválon.

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be, ahol az is  elhangzott, hogy nagyon jól fogynak a jegyek és a bérletek. Ez alapján csütörtökön, amikor a holland sztár-dj, Tiësto lép fel, telt házra számítanak.

A személyi igazolvány egy fontos kelléke lesz idén a fesztiválnak. Miklósvölgyi Péter a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője egy fontos változásra hívta fel a figyelmet. A karszalagok QR-kódjához hozzárendelik a  személyi igazolvány adatait  így egy eszköz segítségével  bármikor ellenőrizni  tudják hogy az arra jogosult hordja-e a karszalagot, esetlegesen nem ragasztották-e át. Épp ezért azt kérik mindenki vigyen magával személyi igazolványt.

Július 18-ától, hétfőtől  azok akik bérlettel rendelkeznek már fel tudják venni a karszalagot

– hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter.  A fesztivál főbejárata újra a Ködszínház felől lesz, a kerékpártárolót pedig az állatkerti sarokkertnél alakítják majd ki ahol ezer tárolóval várják majd a biciklivel érkezőket. A belépés a 12 éven aluliak számára továbbra is ingyenes lesz.

A Campus Fesztivál programjainak összeállításakor a szervezőknek két fontos célja van: a szellemi feltöltődés és az elkápráztatás. Süli András programigazgató úgy gondolja, hogy minden korosztály megtalálja a maga számára megfelelő eseményt  a rendezvényen. 19 programhelyszínen mintegy 215 zenei és legalább ugyan ennyi más típusú attrakció várja majd  a fesztiválozókat. Ismét belakják  a stadion keleti oldalát és a stadion emeletét is és ezzel létrehozzák ismét Magyarország emeletes fesztiválját.

A Campus Fesztivál programja az messze túlmutat a zenén, idén sem lesz ez másképp.

– hívta fel rá a figyelmet Süli András.

A fesztiválba  bevonják  a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot ahol a Csokonai Színház  szervezésében lesznek  programok  amik a fesztivál karszalagjával is látogathatók lesznek. Lesz dalszövegíró tábor, utcaszínházi felvonulás, játszóház, kortárs tánc, civil falú ahol megtalálható majd a Campus Kid játszóliget a gyerekes családok számára. 

Kósa Lajos szerint Debrecen kifejezetten egy felkapott izgalmas trendi helyé vált. Az országgyűlési képviselő hozzá tette, teljesen megváltozott a Campus Fesztivál  vonzereje a debreceniek magukénak gondolják, ez a mi fesztiválunk. Ilyen értelemben egy önmagában egy rendkívül stabil közönsége van a Vekeri után ennek a Campusnak .

Sikk kijönni a Campusra legalább egy napra

fogalmazott Kósa Lajos

 

Nagyon jó döntés volt 2014-ben áthelyezni a Campust a stadion környékére, a Parkerdő ezen részére, mert egy rendkívül kulturált de még is szabad felhőtlen szórakozást tud garantálni. Városi környezetben vagyunk és még is természeti környezetben. Az erdő és a város valami különleges szimbiózisa jellemzi a Campust és ettől talán már alapból jól érzi magát az ember–  erről már Papp László  beszélt.

A debreceni nyár már elképzelhetetlen Campus  nélkül és hogyha a jövőjét nézzük akkor valóban az egyik legígéretesebb fesztivál, egyrészt a környezet miatt másrészt pedig a szervezők tudatossága miatt

– emelte ki a polgármester. A városvezető a környéken élők türelmét kérte a fesztivál ideje alatt.

A Debreceni Egyetem az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is képviselteti magát a Campus Fesztiválon. Bács Zoltán az intézmény kancellárja elmondta, hogy az  Egyetem tér elnevezésű helyszínen 16 standon 33 szervezeti egység mutatkozik be és az Erasmus program jubileumát is megünneplik majd.

A Campus fő támogatója  a Metál-Sheet Kft. akik a  fesztiválon több helyszínen is jelen lesznek így többek között a bejárat közelében ahol egy rendezvénykamionnal, érdekes  játékokkal és ajándékokkal várják majd az érkezőket. Erről Máthé Zsófia a cég marketing vezetője számolt be.

Rózsa Sándor az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régió ügyvezető igazgató-helyettese  kiemelte, hogy az OTP  öt éve kiemelt pénzügyi partnere a fesztiválnak. Célul tűzték ki a pénzügyi ismeretek bővítését és a támogatási kultúra fejlesztését. Ezúttal két helyszínen lesznek majd jelen ahol koncertekkel és csocsópartival várják majd az érdeklődőket.

A további információ és a részletes program megtalálható a Campus Fesztivál honlapján.

Fotók: Miskolczi János

    Ez is érdekelhet