Helyi adófizetési kötelezettség – Debrecen, 2023 második félév

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóügyi Osztálya megkezdte az egyenlegértesítők kézbesítését, melyek a 2023 második félévi helyi adófizetési kötelezettségek teljesítéséhez nyújtanak segítséget.


Postai úton azok a magánszemélyek kapnak értesítőt, akik az egyenlegértesítő keltének napjáig nem választották az elektronikus kapcsolattartást. Az elektronikus kapcsolattartásra regisztrált magánszemélyeknek, illetve az egyéni vállalkozóknak az Ügyfélkapura, a cégeknek a Cégkapura érkezik a levél.A második félévi fizetési kötelezettségeket 2023. szeptember 15-ig lehet késedelmipótlék-
mentesen megfizetni. A kötelezettség teljesítéséhez csekket csak a postai úton kézbesített értesítőkhöz mellékelnek. Az adóügyi osztály felhívja a figyelmet, hogy mindenkinek lehetősége van arra, hogy az adókötelezettséget bankkártyás vásárlásnak minősülő tranzakcióval egyenlítse ki az E-Önkormányzat portálon, az EFER-rendszer segítségével. A rendszer használatáról részletes leírás olvasható itt.

Szükség esetén Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Adóügyi Osztálya ügyintézőinek telefonos elérhetősége itt található.

Forrás: DMJV

Ez is érdekelhet