Hortobágyi Lovasnapok

1000 ló, 600 versenyző, 400 néptáncos és 60 kézműves, iparművész és számtalan program várta azokat akik kilátogattak az 54. Hortobágyi Lovasnapokra.

A Hortobágyi Lovasnapok legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, továbbá a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának és fogatgyűjteményének megismertetése.

Több országos és nemzetközi lovasverseny zajlott az eseményen, így a nemzetközi díjugrató verseny Vadász száma, a Hortobágyi Derby és a Nagydíj, továbbá országos csikós bajnokság, kombinált fogathajtó verseny, 3v3 fogathajtó staféta verseny és szimultán fogathajtó verseny.

A Hortobágyi Lovasnapok második napján, szombaton startolt a Hortobágyi Vágta nevet viselő, regionális selejtező futam, melynek nyertesei az őszi nagy Nemzeti Vágtán mérhetik össze tudásukat.

Nem maradhattak el a lovasbemutatók, melyek minden alkalommal bizonyítják azt, milyen harmónia és szavak nélküli összhang létezhet állat és ember, ló és lovasa között.

Az eseményre Puskás István, Debrecen alpolgármestere is kilátogatott.

A bemutatók és versenyek mellett pásztorételekkel, kézművesvásárral és számos kísérő programmal is készültek a szervezők

További információk a Hortobágyi Lovasnapok weboldalán elérhetőek el!

 

Fotók: Miskolczi János

 

Ez is érdekelhet