Debrecenben Hallottam

Illegálisan üzemelt a profi cigarettagyár másolata Debrecenben

Profinak ható, azonban illegális cigaretta gyárat számolt fel a NAV, köszönhetően több mint 100 pénzügyőr munkájának.

Illegálisan üzemelt a profi cigarettagyár másolata Debrecenben

Egy raktárnak álcázott dohányüzemet kapcsoltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a NAV MERKUR Bevetési Egységével. Egy régi raktárépületben alakítottak ki egy modern cigarettagyárat. A Debrecen külterületén található létesítményben a szervezők profin kiépített elektromos hálózatot készítette, hozzá tartozó aggregátorral, hogy ne legyen feltűnő az áramfogyasztás a létesítményben. A raktárépületet hangtól, fénytől, de még a telefonhálózatoktól is leszigetelték, hogy a zsákutcában elhelyezkedő illegális gyár biztosan zavartalanul működjön. A gyáregység mellett az illegálisan foglalkoztatottak számlára bentlakást biztosítottak.

A NAV információi szerint egy modern cigarettagyár professzionálisan felszerelt mását építették fel és üzemeltették az elkövetők a lekapcsolásig.

A gyárban közel 16 millió szál cigarettát foglaltak le, amelyek forgalmi értéke kb. 1 milliárd forint. Ennél is jelentősebb a gyártó egység értéke, hiszen a gépsorok, a berendezések az előzetes becslések szerint is több milliárd forintot érnek.

A nyomozók öt ukrán állampolgárt vettek őrizetbe és gyanúsítottként hallgatták ki őket. 

Ez is érdekelhet