Ilyen az ózonos klímatisztítás autóban – féláron

Általában minden tavasszal kitisztíttatom a klímát az autóban, idén azonban bevallom, elfelejtettem, eszembe sem jutott, mert az időjárás sem indokolta a klímázást. Június elejéig nem igazán kellett bekapcsolni utazás közben. Ezért is csaptam a homlokomra, mikor egy ismerősi ajánlás kapcsán láttam, hogy 50%-os kedvezménnyel van Debrecenben is ózonos klímafertőtlenítés és egyszerre örült meg a kedvezményeket szerető énem és szégyellte el magát a másik, rendszerető énem, amely az időben elvégzett karbantartásokért felel(ne).

Ilyen az ózonos klímatisztítás autóban - féláron
Folyamatban az ózonos klímatisztítás, féláron.

Egy budapesti ismerősöm ajánlatta, hogy az új LIDL Plus alkalmazást töltsem le, bár kifejezetten járok ezekben az üzletekben. Viszont kiderült, hogy nem csak LIDL akciók vannak, hanem külső partneri ajánlatok is és ezek között van több Marsopont kupont is, amely segítségével engedményesen elérhetők bizonyos szolgáltatások.

A LIDL Plus alkalmazásban van autós klímatisztítás féláron, prémium olajcsere csomag kedvezmény (-7000 forint), illetve autószerviz munkadíj kedvezmény (-20%). Nekem pont az első kellett, amelyről eddig jól elfelejtkeztem, a klímatisztítás. A promóció szerint ennek díja 6500 forint helyett 3250 forint a bemutatott kuponnal.

Kedden délelőtt kértem telefonon időpontot a szerviztől, amire kifejezetten hamar, aznap délutánra kaptam is esedékességet, így hamar pótolhattam a hiányosságomat. Debrecenben a Szoboszlói úton található a Marsopont, ahova betérve előbb munkafelvétel történt, majd a papírlappal sétálhattam ki a műhely felé, ahol már vált egy kolléga, aki el is mondta a teendőket, hova lehet állni az autóval, hogyan fog zajlani a művelet.

Ilyen az ózonos klímatisztítás autóban - féláron
Munkafelvételi lap a tisztítás előtt. Kis digitalizációval sok papírlapot megspórolhatna a cég egy év alatt.

Az autóba behelyezésre került egy ózongenerátoros eszköz, amely beszívja az autó levegőjét és ózont fúj ki, ez körbejár a klíma rendszeren és fertőtleníti azt. Ehhez a klímát járatni kellett, belső keringtetéssel, közepes teljesítményen. Ez kb. 20-25 percig folyt, az autó levegője ez idő alatt járt körbe és tisztult meg.

Ilyen az ózonos klímatisztítás autóban - féláron
Az ülés előtt a kék kis doboz generálja az ózont.

A művelet végén a szervizes megkérte, hogy nyissam ki az összes ajtót és várjunk így 10 percig, hogy szellőzzön az autó, ahogy mondta, kijöjjön a “villámcsapás szag”, az ózon jellegzetes illata.

Ilyen az ózonos klímatisztítás autóban - féláron
A szellőzési fázis

A szellőztetést követően visszakaptam a munkalapot és mehettem fizetni, ahol megtudtam, hogy nem elég, hogy 6500 forint helyett csak 3250 forintot fizetek, ebből még 100 forintot a cég karitatív felajánlásként tesz majd egy alapítvány számára, a vevő dönthet, hogy ezt a Magyar Vöröskereszt, a Lámás ’92 Közhasznú Alapítvány, vagy a hortobágyi Madárkórház Alapítvány kapja-e meg.

Az autók kílmájában könnyen megtelepedhetnek gombák, baktériumok, ezért van szükség rendszeres időközönként a tisztításra, fertőtlenítésre. Ezek elmulasztása akár légzőszervi megbetegedést is okozhatna. 

A LIDL Plus alkalmazásban lévő Marsopont kedvezmény 2021. július 31-ig váltható be. 

A cikk nem tartalmaz szponzorációt.

Ez is érdekelhet