Ilyen lehetne az új 50 000 forintos bankjegy

Hegyekben áll az infláció, 1 euró közelebb van a 400 forintos árszinthez, mint a 380-hoz, minden termék ára meredek emelkedésben az idei évben. Egy magyar grafikus megtervezte, milyen lehetne az új 50 000 forintos bankjegy.

Forint bankjegyek 2022-ben

Még 2001-ben, azaz már 21 éve jelent meg a Deák Ferenc arcképével ellátott húszezres bankjegy, amely azóta is a legmagasabb értékű fizetőeszköz a forint érméi, bankjegyei között. Azonban amíg az évezred elején kifejezetten magas értéket képviselt, ez mára kevésbé mondható el. A 2010-es évek elején a felmérések szerint egy családi nagybevásárlás átlagosan 17 ezer forintba került, mostanra ez inkább 30 ezer forint, közel duplája.

 A Money_maker93 felhasználói névvel rendelkező reddit tag öntötte képbe fantáziáját és képzelte el, hogy milyen lehetne az 50 000 forintos bankjegy.

Az előlapra Kossuth Lajos került, a hátoldalra a Nemzeti Bank Szabadság téri épülete, a bankjegy alapszínében pedig a zöld árnyalat dominál.

Ilyen lehetne az új 50 000 forintos bankjegy

Természetesen mindez csak egy felhasználói fantázia megvalósítása. Az MNB korábbi elmondása alapján jelenleg nem tervez hozzányúlni a jelenlegi bankjegy és érme címletekhez, amely azt jelenti, hogy piacon marad az egyre ritkábban használható 5 forintos érme és egyelőre nem is érkezik az 50 ezer forintos bankjegy. Ennek oka az, hogy a nagy értékű fizetések lebonyolítását az MNB szerint a legtöbb esetben az azonnali fizetési rendszerben átutalással, vagy bankkártyával oldják meg a felhasználók.

Forrás: reddit

Ez is érdekelhet