Indul az önkormányzati panelprogramra jelentkezés Debrecenben

forrás:maxapro

 

Az újonnan induló panelprogramra ebben az évben félmilliárd forintot különített el a debreceni önkormányzat, a közgyűlés jóváhagyásával. A támogatás legfontosabb célja az energiahatékonyság javításának megteremtése. 

 

Papp László, Debrecen polgármestere arról is tájékoztatott, hogy pályázni június 1-jétől lehet, nyílászárók cseréjére, homlokzatok és födémek hőszigetelésére, továbbá liftek energiamegtakarítást eredményező cseréjére.  Hangsúlyozta, nem csupán társasházak, hanem a debreceni székhelyű lakásszövetkezetek is pályázhatnak a panel program keretében az önkormányzati támogatásra.

Fontos tudni, hogy amennyiben ezekkel azonos időben fűtés- korszerűsítés is történik, együttesen 55 százalékos energiamegtakarítás is elérhető.

forrás:ripost

 

A polgármester kiemelte, a támogatás mértéke az elszámolható bekerülési költség 25 százaléka. Legfeljebb azonban 750 ezer forint. Egy projekt esetében a támogatás nem haladhatja meg a 100 millió forintot. 

 

Pályázatot az iparosított technológiával épített lakóépületek, társasházként működő lakóközösségei, továbbá a debreceni székhelyű lakásszövetkezetek nyújthatnak be. Pályázni 2023. december 31-ig lehet, az elbírálás folyamatos lesz.

A www.panelprogram.debrecen.hu önkormányzati oldalon lehet feltölteni a kívánt pályázati programot. Hamarosan telefonos elérésre is lehetőségük lesz a közösségeknek. A debreceni önkormányzattól segítséget, felvilágosítást lehet kérni a későbbiekben. 

 

Ez is érdekelhet