Ismét elhunyt egy szinkron legenda

Elhunyt Lippai László magyar színművész.

A méltán híres magyar szinkron több hatalmas alakot és mindenki számára kedves hangot veszített el az elmúlt néhány évben, a héten pedig Lippai László nevével bővült a sor.

 

Lippai László február 23-án hosszan elhúzódó betegsége után, 62 évesen hunyt el. A színész elsősorban színpadi szerepeket vállalt, – és ugyan voltak filmes és tévés szereplései is – de a legtöbben hangjáról ismerik őt, hiszen a magyar szinkron kiemelkedő alakja volt.

 

Munkásságára emlékezve összegyűjtöttük néhány népszerű szinkronszerepét.

 

Quasimodo

 

Sokak kedvenc Disney-meséje, A Notre Dame-i toronyőr főszereplőjének, Quasimodónak magyar hangját Lippai László kölcsönözte.

 

 

Son-Goku

 

A Dragon Ball képregénysorozat évtizedekre visszanyúlóan meghatározó szerepet töltött és tölt be a japán képregényes kultúrát kedvelők körében. A filmes adaptációkat sokan szeretik eredeti nyelven nézni, azonban a szinkron szerelmesei innen is ismerhetik Lippai Lászlót, aki a sorozat főszereplőjének, Son-Gokunak bőrébe bújt a mikrofon mögött.

 

Semir Gerkhan

 

Az 1996 óta futó Cobra 11 című német akciósorozat szinte ikonikussá és halhatatlanná vált főhőse, Semir is Lippai hangjával lopta be magát a szívünkbe.

 

 

Rex 

 

Egy egész generáció nőtt fel a Toy Story filmeken, a színész Rex szinkronja volt a magyar mozikban.

 

Charles Boyle

 

A Brooklyn 99 – Nem százas körzet című amerikai televíziós sorozat kissé bohókás és bogaras, de mindenképpen szerethető karakterét, Charles-t is az ő tolmácsolásában ismerhettük meg.

 

 

Ez a közel sem teljes lista kiválóan mutatja, hogy Lippai László karrierje igazi kincs volt a szinkron szakmában, hiányolni fogjuk a hangját. 

 

Kerek Tilla Marianna

Ez is érdekelhet