Ismét győztes debreceni hétvége

A debreceni sikersportágak csapatai január utolsó hétvégéjét is győzelemmel zárták. Ezúttal a másodosztályú tabella élén menetelő DVSC aratott diadalt az NBII tavaszi nyitányán, illetve a DEAC kosarasai folytatták győztes szériájukat.

Szombat este Sopronban léptek pályára Kovács Adrián tanítványai, a Debreceni Egyetem kosárlabdázói. A négymeccses veretlenségi szériát folytató DEAC számára volt mit törleszteni a Hűség városa csapata ellen, hiszen az egykor Debrecenben pattogtató Milos Borisov csapata az Oláh Gábor utcáról hazavitte a két pontot. Az előző találkozón a kispadtól elküldött Somogyi Ádám kezdőként kapott bizalmat a fekete-fehéreknél. Djordje Drenovac és a meccs emberének választott Tóth Ádám vezérletével 83-71-es, lehengerlő DEAC-siker született Sopronban. Drenovacék így, 13-8-as mérlegükkel és a tabellán elfoglalt 5. pozícióval egyre nagyobb eséllyel pályáznak a rájátszásra, és szinte biztosan kupadöntősök.

Somogyi Ádám blokkol (fotó: MKOSZ)

Vasárnap este visszatértek a piros-fehér focisták a pályára, hiszen a másodosztályú bajnokság kezdetén a Siófok látogatott a Nagyerdőre. A Balaton-partiak diktáltak eleinte nagyobb iramot, és még negyed óra sem telt el a találkozóból, a 12. percben Balogh Bence góljával máris vezetést szereztek és megnyerték a félidőt. A második felvonásban azonban megrázta magát Kondás Elemér legénysége és az 56. játékpercben Szécsi Márk egyenlített, majd kevesebb mint tíz perc is elég volt, hogy gólját megduplázza és megfordítsa a mérkőzést. Szécsi találataival tehát megőrizte makulátlan hazai teljesítményét a Loki és továbbra is magabiztosan zakatol az élvonalbeli visszajutás felé, listavezetőként.

Harcra készen (fotó: Derencsényi István/DVSC)

Ez is érdekelhet