Ismét megrendezik a Józanság Napja elnevezésű eseményt

A 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és Forrás Lelki Segítő Központ közösen szervezi meg XI. alkalommal a Józanság Napja elnevezésű rendezvényt, Debrecenben 2023. május 12-13-án.

Kép forrása: dehir.hu

A 2 napos program célja, hogy felhívja a helyi társadalom figyelmét, hogy van gyógyulás, van kiút a szenvedélybetegségekből.

Május 12-én pénteken 08:30-tól a Debrecenben működő önsegítő csoportok nyitott ülésein, illetve a Debrecenben működő segítő intézmények, szervezetek bemutatkozásán vehetnek részt az érdeklődők a Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (DEMKI) 4025 Debrecen, Simonffy u. 21. szám alatt.

Május 13-án szombaton 9 és 15 óra között a Szent Család Plébánián (4031 Holló László sétány 1.) az önsegítő csoportok beszámolóira, bizonyságtételekre, valamint szakmai kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melyek célja egymás megismerése és az együttműködés erősítése.

A délelőtt során a történelmi egyházak képviselői közösen megemlékeznek a szenvedélybetegség áldozatairól és imádkoznak a családtagokért a szabadultakért és a gyógyultakért.

A program célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szenvedélybetegségek és az ezekből következő egészségügyi, szociális és társadalmi problémák kezelése mindenkinek közös feladata a városban.

A nyitott ülésekre való jelentkezéseket május 10-ig a www.forraslelkisegitokozpont.hu oldalon lévő
jelentkezési lapon várják.

Ez is érdekelhet