Ismét megválasztják Debrecen Város Borait

A VisitDebrecen és a Debreceni Borozó szakmai folyóirat december elsején tartotta a Debrecen Város Bora 2023 borbírálatát a Kölcsey Központban. A jelenlévőket Puskás István, alpolgármester, Erdei Nóra, a VisitDebrecen PR menedzsere és  Kovács Pál, Borászok Barátja díjas borszakértője, a Magyar Bor Akadémia rendes tagja köszöntötte.

A minőségi magyar borkultúra fejlesztése és támogatása érdekében Debrecen Városa példaértékű módon sokat tesz. Ezt a célkitűzést támogatja a Debrecen Város Bora cím is.  A 2015 óta meghirdetésre kerülő borverseny elsődleges célja, hogy kiválasztásra kerüljenek azok a legkiválóbb magyar borok, amelyek Debrecen hivatalos eseményein, gasztrokulturális programjain, a helyi éttermek borlapjain, illetve reprezentációs ajándékként méltón képviselik Kárpát-medence borkultúráját.

Az idei borversenyre összesen 17 borvidék, 61 pincészetének 359 bora került be, amelynek első körös bírálatát már megtartották. A mostani, mindent eldöntő bormustrán összesen 9 borvidék 25 pincészetének 106 bora közül választja ki a győztes tételeket a magyar borászat és borkultúra ismert személyiségeiből álló rangos zsűri.  Az értékelést és rangsorolást a nemzetközi 100 pontos bírálati szempontrendszer szerint végzik a szakemberek és 7 kategóriában nevezik meg a csúcsbort.

A Debrecen Város Bora 2023 csúcsborainak bemutatását a győztes borászatok részvételével egy későbbi időpontban tartják meg.

Fotók: Miskolczi János

Ez is érdekelhet