Ismét zenél az utca Debrecenben

 

Immár második alkalommal rendezik meg a Debreceni Utcazene Napokat július 28. és 30. között. Az eseményről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere elmondta: a Nagyerdőn kívül szeretnék a belvárosba is elhozni a nyári kulturális programokat.

Bízom benne, hogy tavaly ezzel hagyományt tudott teremteni a DEMKI, és még sok éven keresztül a belváros életének része lesz a Debreceni Utcazene Napok – hangsúlyozta Puskás István.

A polgármester azt is kiemelte, hogy szeretnék átlépni a Kossuth és Széchenyi utca által húzott „határt”, és „kitágítani” a belvárost, ezért a Gambrinus Kreatív Köz lesz az Átjáró kézműves vásár helyszíne.

A Piac utca 16. szám alatt a Borterasznál, a Hal közben, a DEMKI Ifjúsági Házban és a Gambrinus közben lépnek majd fel a zenei kultúra képviselői.

Szombaton a CSAK Design és a Cívis Hagyományőrző Népművészeti Egyesület által szervezett Átjáró vásár is várja majd az érdeklődőket, vasárnap pedig utcabállal búcsúztathatjuk a júliust a Hal közben.

A rendezvények a debreceni kulturális intézmények, a DEMKI, a Cívis Ház, debreceni vállalkozók és az önkormányzat közös munkájának köszönhetően valósulhatnak meg.

A Debreceni Utcazene Napok programjáról részletesen itt olvashatnak.

Fotók: Miskolczi János

 

Ez is érdekelhet