Játszóterek épültek az Újkertben

Négy felújított játszótér készült el az Újkertben a Zöld Város Program keretein belül. A program fő eleme a lakótelepek környezetének a felfrissítése, felújítása.

A Zöld Város Program Debrecen tíz városrészét érinti és a beruházások összértéke meghaladja a 6 milliárd forintot. A legnagyobb érintett terület ezek közül az Újkert, ahol 118 ezer négyzetméteren újul meg a zöldfelület, mintegy 870 millió forintból. A fejlesztések négy játszótér felújításából és egy vadi új építéséből állnak a lakótelepi tömbbelsőkben.

A Doberdó utca és a Görgey utca által határolt területen két különálló játszóteret alakítottak ki, hogy a kisebbek és a nagyobbak egymástól elválasztva, szabadabban játszhassanak. A gumiburkolat és a szigorú szabályoknak megfelelő elemek biztosítják, hogy teljesen biztonságos legyen a környezet. A helyszín védelmét pedig két térfigyelő kamera biztosítja.

A Görgey utcai óvoda mellett, a Böszörményi út 55–73., valamint a 75-87. számok közötti tömbbelsőkben újultak még meg a játszóterek.

A Böszörményi út 39–53. közötti területen pedig egy új, tíz elemet, köztük csúszdákat és egy erődítményt is tartalmazó játszótér épül.

A Zöld Város Program Újkertben végzett további beruházásai között szerepel még 9 sportpálya át- vagy kialakítása, egy KRESZ-pálya építése, utcabútorok korszerűsítése és kihelyezése, emellett még általános zöldterületi rekonstrukció is tervben van, ami 83 fa és közel 37 ezer darab cserje- és évelő növény ültetését, és 64 ezer négyzetméternyi fűfelület rekultiválását jelenti. Továbbá a járdák és lépcsők is megújulnak, emellett 14 térfigyelő kamerát is telepítenek a térségbe.

A kutya tulajdonosoknak is kedveznek a programmal, ugyanis a Görgey utcai kutyafuttató is megújul, ami már régi vágya volt a városrész állatbarát lakóinak.

A Zöld Város Program munkálatai 2022 januárjában fejeződnek be az Újkertben.

Ez is érdekelhet