Debrecenben Hallottam

Jazz és bor az erdőben: elindult a Debreceni Bor- és Jazznapok!

Tegnap, a Bor- és Jazznapok első napján csendes zsongás töltötte be a Nagyerdei Parkot. Jazz koncertek, borok, bortúrák, piknik élmény és függőágyak – csak néhány eleme a hangulatnak.

A Synergy színpad csodás lombjai, a beszédes nevű Stég színpad tó fölé bekúszó dallamai és a Jazzma színpad melletti kocsányos tölgyesek nyújtotta hangulathoz nincs fogható fesztivál ma Magyarországon.

A nyitó napon, a munka utáni óráktól egészen zárásáig érkeztek a bor és jazz iránt érdeklődők: párban, családdal, gyerkőccel és kiskutyával, gyakorlatilag 8 hónaptól egészen 90-ig rúgott a résztvevők életkora.

Olyan légkört teremtettek a szervezők, mely teljes mértékben egyedi: piknik asztalok, plédek és párnák a fűben, csendes, kulturált beszélgetések, barátságos bortúrák, miközben a hazai jazz mesterei és a fiatal jazzisták játszanak, mindezt erdővel körül ölelve a tóparton… már-már giccsesnek hangzik, mégis igazi, valós időben élhető pillanatok – amit azok értenek meg igazán, akik a helyszínen vannak.

Az Debreceni Bor-és Jazznapok első napján már olyan formációk mutatkoztak be, mint Nagy Emma és a Baló Project; a mai napon többek között a Mordent Quintet, a Karosi Júlia Quartet és a KRIZ formációkat, továbbá a Gyárfás Attila & Hock Ernő duó laza kompozícióival, kollektív improvizációival és minimalista groove-jaival találkozni. A szombat és vasárnap újhullámos, vibráló jazz-zel telinek ígérkezik a fellépő húsz zenekar jóvoltából.

Borokat tekintve is nagyszerű a felhozatal: minden borrégiót képviseli pincészet, sőt különleges natúrborokat is kóstolni, kedvére válogathatnak az érdeklődők a prémium borok és a hűsítő fröccsök között. Azoknak pedig, akik kicsit kitekintenének, javasoljuk a Koktél színház pink rebarbara és kesernyés gin párosítását a pohárban.

A Debreceni Bor-és Jazznapok hírei, bor- és jazz kínálata a weboldalon és az esemény közösségi oldalán érhető el.

Fotók:  Debreceni Bor- és Jazznapok

Ez is érdekelhet