KÁBÍTÓSZER-KERESKEDŐT FOGTAK A DEBRECENI RENDŐRÖK

A nigériai fiatal férfi lakásán kábítószergyanús anyagokat és közel 1,5 millió forint készpénzt is találtak a nyomozók.

A rendőröknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy külföldi állampolgár kábítószerrel kereskedik Debrecenben.

Azonnal nyomozásba kezdtek és részletes adatgyűjtést végeztek. A gyanú beigazolódni látszott, ezért 2022. március 3-án kutatást tartottak a nigériai fiatal lakásán. Ismeretlen eredetű tablettákat, 182 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot, a porciózáshoz szükséges eszközöket, valamint közel 1,5 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le tőle.

A 18 éves fiút előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrieztbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, beismerő vallomást tett.

A gyanú szerint vevőköre főképp külföldi ismerőseiből tevődött össze. A rendőrök három fogyasztóját fogták el, nekik kábítószer birtoklás miatt kell felelniük.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: police.hu

Ez is érdekelhet