Kaposváron maradtak a pontok

A DEAC élvonalbeli férfi kosaras gárdája nyolc meccses veretlenségi szériával vágott neki a Kaposvári túrának. A fáradt, álmos fekete-fehérek sima vereséget szenvedtek a Nikola Lazic-vezette Delfinektől.

Moody szabályosan védekezik (fotó: MKOSZ)

Alapvetően két ellentétes félidőt produkáltak Tóth Ádámék. Az első játékrészben jobban kezdtek, azonban a somogyiak átvették a kezdeményezést – élen Morris Curryvel. A második negyedben pedig már tetemes kaposvári vezetést mutatott az eredményjelző. A nagyszünetben 51-32 állt a táblán.

A fordulást követően valamelyest magukra találtak a hajdúságiak, de Tóth Ádáméktól csupán zárkózásra futotta. A tabella alsóházában szerénykedő kék-fehérek magabiztosan tartották előnyüket, s a hazai győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A végére kétszer tízpontnyi vezetést is felhalmoztak a kaposváriak, s 21 egységnyivel megnyerték a meccset. A végeredmény: 93-72. Az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzése volt ez a Kovács-csapatnak. Egy forduló van még hátra a Debrecennek, akkor a Pécs látogat az Oláh Gábor utcára.

Kovács Adrián : Gratulálok a Kaposvárnak! Sokkal jobban kosárlabdáztak ma nálunk, abszolút megérdemelten győztek. Nyilván a nyolc zsinórban megnyert meccs után és a korábbi nagyarányú Kaposvár elleni sikerünk után mentálisan nem úgy érkeztünk erre a mérkőzésre, ahogy kellett volna. Ez természetesen az én hibám. Legközelebb egy kicsit máshogy kell készülnünk ilyen szempontból, hiszen a technikai, taktikai felkészülés mellett az is nagyon fontos, hogy a srácok mentálisan miként érkeznek egy mérkőzésre. Rengeteg gyermeteg hibát vétettünk.

Ez is érdekelhet