Kattant a bilincs az ékszertolvajokon!

BŰNÜGYI ŐRIZETBEN AZ ÉKSZERBOLT RABLÓK

Tegnapi cikkünkben beszámoltunk a Hatvan utcai ékszerbolt rablásról, a Rendőrség munkatársai ma közleményt adtak ki a rablásról.

Az ékszerüzlet tulajdonosa nyilatkozott facebook oldalán:

„Köszönöm minden kedves ismerősömnek , és barátomnak , hogy érdeklődtek irántam.
Ma két nagydarab szerb fegyverrel kezdett kirabolni
Nagyon erősen megütöttek, engem már nem érdekelt a fegyver, visszaütöttem dulakodás közben a fegyver a földre kerűlt és tovább folytatódott a verekedés.
Sajnos engem ütöttek meg legerősször, de védekeztem és nem tudtak kirabolni, csalódhattak abban hogy hamar el fognak intézni.
Nem tudom hogy maguktól gondolták ki a rablást, vagy vki felhívta a figyelmüket .
A lényeg, jól vagyok, nem ilyen mint a képen mert megzúzódott nagyon az arcom.
De talpra állok . Puszillak beneteket.”

 

A rendőrség tájékoztatása

Szokatlan hangokra lett figyelmes egy nő 2022. január 27-én 10 óra 30 perc körül egy debreceni ékszerüzlet előtt. Azt is látta, hogy bent dulakodás van, két férfi ütlegel egy harmadikat. Az asszony azonnal hívta a 112-es segélyhívó számot, azonban a bejelentés közben a két elkövető elmenekült a helyszínről. A tevékenység-irányítási központ soron kívül riasztotta az egységeket, akik még telefonhívás közben a helyszínre érkeztek. Mentőt hívtak a bántalmazott férfihoz, majd azonnal meghallgatták a szemtanúkat. Sokan két zömök férfiról számoltak be, akik egy citromsárga személyautóval hajtottak el, valamint egy fiatal férfi az elkövetők után szaladt és lefényképezte a menekülő autó rendszámát is.”

A debreceni egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az elkövetők felkutatására. Az egyik járőrpár percekkel a bejelentést követően kiszúrta a belvárosban az autót és azonnal követni kezdték, valamint értesítették a kollégáikat. A szirénázó rendőrautók majd minden irányból körbezárták a menekülők útját, amikor parkoló gépkocsiknak ütköztek. A feltételezett elkövetők futásnak eredtek, de nem jutottak messzire, mert a járőrök pár méter megtétele után utolérték és megbilincselték őket.

A nyomozás eddigi adatai alapján a két férfi nem sokkal a bejelentés előtt lépett be az ékszerüzletbe, egyikőjük azonnal egy gáz- és riasztó fegyvert szegezett az eladóra, majd ütni-verni kezdték. A dulakodás közben, ugyan próbáltak egy fekete táskába ékszereket pakolni, azonban a végén a fegyvert és a táskát is hátrahagyva kellett elmenekülniük.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a szerb testvérpárt, akiket bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A 46 éves férfi, és a 37 éves öccse is részeletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak.

Forrás: Police.hu

 

Ez is érdekelhet