Keresik az autósport leendő tehetségeit!

A Nagyerdei Stadionnál várja a Humda Junior Gokart Challenge kamionja az autósport iránt érdeklődő gyerekeket vasárnaptól.

A Kossuth tér közepén volt megtalálható a kamion

A rejtélyes kamion, mely a héten a Kossuth téren a Nagytemplom szomszédságában volt megtalálható, a mai naptól a Nagyerdei Stadion sorompós parkolójában folytatja az Országos Tehetségkutató Roadshow-ját. 

A programsorozat azoknak a 6 és 14 év közötti gyermekeknek szól, akik szimulátorok segítségével szeretnék kipróbálni az autóversenyzés és vezetés élményét, és felfedezni magukban a tehetséget ebben a sportágban.

„A gokart a legfiatalabbak sportja, ez a belépőkategória. Minden nagyon gyorsan történik ebben a sportban, tehát nagyon fontosak a reflexek, mind a szem, az agy, a kéz és a lábaknak a kombinációja összhangban kell, hogy legyen.” – fejtette ki Huszka Richárd, az egyik szervező mérnök.

Ehhez semmi mást nem kell tenni, csak regisztrálni a kamionnál, majd háromszor öt percig egy szimulátoron keresztül vezetni. Ez idő alatt pedig ismerkednek a pályával és az eszközzel, megfigyelik a vezetésüket, és segítenek nekik instrukciókkal, hogy egyre jobb köröket teljesítsenek.

Szimulátorokon próbálhatják ki magukat a fiatalok.

„A terv az, hogy egy folyamatos kiválasztás lesz azoknak a gyerekeknek, akiknek a legjobb az ideje. Megnézzük, hogy mire képesek mind mentálisan, mind valós versenypályán lévő tapasztalat alapján. Bízunk benne, hogy lesznek olyan fiatalok, akik ebben részt tudnak venni és ügyesek lesznek, és új tehetségeket látunk majd a pályákon.” – nyilatkozta Richárd.

A Humda Junior Gokart Challenge kamionja és szervezői sok szeretettel várják továbbra is a jelentkezőket.

Ez is érdekelhet