Keserédes születésnap a DVSC-nél

Vereséget szenvedett a DVSC az Újpesti FC ellen fennállásának 120. évfordulóján.

 

fotó: Kovács Péter

2022. március 12-én ünnepelte 120. születésnapját a debreceni klub, melynek alkalmából a történetük legsikeresebb edzőjének megszavazott Herczeg András végezte el az OTP Bank Liga 24. fordulójának kezdőrúgását a fővárosi Újpest csapata ellen.

 

A Nagyerdei Stadionban az ünnepi hangulat hamar lankadni kezdett, ugyanis az első félidőben reménytelennek tűnt a Loki helyzete: szinte meg sem tudták közelíteni az ellenfél kapuját, ugyanakkor az Újpest két gólt is szerzett. Croizet és Zivzivadze összjátékának eredménye már az 5. percben gólt hozott a vendégek számára, majd az első játékrész hosszabbításában, a 48. percben Antonov szabadrúgása is betalált a bal felső sarokba.

 

fotó: dvsc.hu

 

A második félidőben felcsillant a remény az ünneplő hazaiak számára, a DVSC látszólag összeszedte magát az első 45 perc kudarca után – Dzsudzsák Balázs egy büntetőből szerzett góllal csökkentette a lilák előnyét a 65. percben.

 

A Loki próbálkozásai nem bizonyultak elegendőnek, így végül maradt az 1–2-es állás. Az Újpest ezzel megszerezte zsinórban a negyedik bajnoki győzelmét, melyre utoljára több, mint öt évvel ezelőtt volt példa.

 

Kerek Tilla Marianna

 

 

Ez is érdekelhet