Kezdetét vették a Kishegyesi úti munkálatok

Február 16-án, szerda reggel megkezdődtek a nyugati városrészen található Kishegyesi úti felújítások – mely magába foglalja az autóút kiszélesítését, a jelzőlámpás csomópontok kialakítását, vízelvezetés megoldását, illetve gyalog- és kerékpárutak kiépítését is.

A rekonstruálás szükségességét már tavaly jelezték az ott lakók, illetve 2021 októberében Debrecen város polgármestere, Papp László is megfogalmazta kérését az önkormányzat irányába az üggyel kapcsolatban. A munkálatok költségei meghaladják az 1,9 milliárd Ft-ot – az összegért cserébe viszont több szempontból is megvalósulhat a terület jelentős korszerűsítése.

Annak érdekében, hogy ne kelljen a teljes útszakaszt lezárni a munkálatok miatt, 100 m-es részekre bontva hajtják majd végre azokat, így megkönnyítve a közlekedést ezen a városrészen.

Elsőként a Kishegyesi út 160. és a Határ út közötti szennyvíz-nyomóvezeték kiépítéséhez fogtak hozzá a szakemberek. Ezt követi majd többek között a Debrecen helységnévtáblától a Tegez utcáig tartó 2,3 km-es útszakasz felújítása is. Az év folyamán a Határ út és a Pósa utca kereszteződésének újjáépítésére is sor kerül, ahova 2 jelzőlámpát szerelnek majd fel.

A városrész ezen szakaszában megvalósul majd továbbá a teljes csapadékvíz-elvezető hálózat ki- és átépítése, a Császár Péter utca és az NI Hungary bejárata közötti útrész sávbővítése. Ezen felül a közlekedés megkönnyítésének érdekében pedig több mint 1 km-es gyalog- és kerékpárút is kivitelezésre kerül a Tegez utca és az NI Kishegyesi és Határ úti bejárata mentén.

Előreláthatólag az év végére fejeződnek majd be a munkálatok, melyek remélhetőleg eleget tesznek majd az ottani lakosok kéréseinek, elvárásainak.

Mátyás Lili

Ez is érdekelhet