Kézilabda: a legfájóbb döntetlen

Az MTK csapatát látta vendégül a DVSC Schaeffler vasárnap este a női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. Vantara-Kelemen Éváék még hat góllal is vezettek a találkozó második félidejében, a vége azonban fájdalmas döntetlen lett. Nem csak a lányokon múlt…

Vámos Petra betörése (fotó: DVSC Kézilabda)

A jobbszélre visszatért sérüléséből Arany Rebeka. A fiatal tehetség nagy lendülettel vetette bele magát a kézilabdába és az első félidőben nagy hasznára vált Köstner Vilmos alakulatának. A Golovin Vlagyimir vezette kék-fehérek sokat hibáztak, illetve a Loki kapusa, Ann-Cathrin Giegerich is remekelt. A szünetre 4 gólos előnnyel vonultak Kovács Annáék. A második felvonás haosnlóan jó ritmusban kezdődött, Vámos Petra vezérletével 22-16-ra is sikerült feltornázni az állást, azonban a bő egy héttel ezelőtti, Alba Fehérvár elleni találkozóhoz hasonlóan, a küzdelem fontos periódusában jócskán gyengült a koncentráció. A védelem megnyílt az MTK előtt, a debreceniként nevelkedett Pál Tamara rendre eredményes átlövésekkel zárkóztatta csapatát. A fővárosiak kiegyenlítettek. A lehetőség azonban adott volt a két bajnoki pont itthontartására.

Csapó Kyra védését követően még egy gyors támadásnyi időt mutatott az eredményjelző. A labda gyorsan járt, s középről kirepült Vantara-Kelemen-kapitányhoz a balszélre, ziccere volt, ám nem fejezhette be, hiszen védője letarolta, hétméterest érő szituációban – legalábbis mindenki így gondolta, csak az „elhivatott” játékvezető nem. Az időntúli szabaddobás nem ért kaput, a végeredmény 29-29 lett. A DVSC Schaeffler nem tudta kijavítani előző botlását, s a tabellán csupán a hetedik helyen állnak a piros-fehér hölgyek. Legközelebb pénteken lépnek pályára, az Alba Fehérvár ellen, ismét a Hódosban, ám ezúttal Magyar Kupa-találkozón.

DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 29–29 (17–13)
Debrecen, zárt kapu mögött. V: Medve, Südi P.

DVSC: GIEGERICH – Bánfai, KOVÁCS ANNA 9 (2), Vámos P. 5, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 5, VANTARA-KELEMEN 3.
Csere: Csapó Kyra (kapus), Bordás 1, Deszpotovics 1, ARANY 4, Vámosi P., Petrus.
Edző: Köstner Vilmos.

MTK: GYŐRI –DÁVID-AZARI 3, DAKOS 4, Szabados G., SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 10, PÁL T. 9 (3), Pelczéder 2.
Csere: Suba (kapus), Szekerczés, Marincsák 2 (1), Sallai N., Bujdosó-Gerháth.
Edző: Golovin Vlagyimir.

Ez is érdekelhet