Kialakítottak egy új térinformatikai rendszer, ami megkönnyíti majd az ingatlan vételt a jövőben

Egy új és modernebb térinformatikai rendszert fejlesztett ki Debrecen város önkormányzata azok számára akik ingatlan vételen, vagy eladáson gondolkodnak. A célja a platformnak, hogy könnyebben elérhetővé és egyszerűbbé váljon az ingatlan piac kezelése és átláthatósága.

Papp László polgármester kiemelte, hogy a fő cél a fejlesztéssel kapcsolatban az volt, hogy a következő években jelentős fejlődésre számítanak az ingatlan piacot illetően, ami megkövetel egy modernebb és felhasználóbarátabb platformot. A rendszer a város honlapján keresztül érhetik el az építkezni vágyók.

Továbbá beszélt arról is, hogy milyen újításokat tapasztalhatunk az oldalon, aminek részét képezik a friss, nagy felbontású ortofotók, egy digitális domborzatmodell, egy talajszint feletti magasságmodell is, tovább megtalálható lesz az összes debreceni ingatlanra vonatkozó építési szabály annak minden paraméterével együtt.

A 21. század megköveteli a modernizációt ezért is volt szükség a rendszer fejlesztésére – emelte ki Póser Zoltán az EDC Debrecen ügyvezetője. Éppen ezért fontos segíteni az embereket abban, hogy minél gyorsabban és gördülékenyebben menjen az ingatlan ügyintézés.

A rendszer a város honlapján a debrecen.hu-n érhető el – jegyezte meg Tomor Tamás, kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató. Az oldalon több segítő funkcióval is találkozhatunk, amivel minden olyan információt megtudhatunk, ami fontos, ilyen a pontos építési szabályzat is vagy egy ingatlan adott paraméterei.

Az új térinformatikai rendszer használatához egy oktatóvideót is készítettetek, valamint első belépés alkalmával az oldal automatikusan végigvisz a fontosabb információkon.

Ez is érdekelhet