Kihirdették a Dehir.hu díjak nyerteseit és az Év embere címet is!

Kihirdették a Dehir.hu díjak nyerteseit és az Év embere címet is!

A népszerű portál olvasói 5 kategóriában szavazhattak, a nyertesek közül pedig a zsűri döntése alapján került ki az Év embere cím győztese.

Habár az utóbbi két évben a világjárvány miatt nehezített körülmények között oldották meg a díjátadót, idén pedig háborús események bélyegzik meg a napjaink hangulatát, Papp László, Debrecen polgármestere elismerően, a jövőbe pozitívan tekintve fogalmazta meg gondolatait a Médiacentrumban megrendezett eseményen:

„Ez a mai rendezvény is bizonyítja, mi jó helyén élünk ennek a világnak, olyan városban, ami kellően inspiráló. (…) Debrecent sikeres, ambiciózus városnak tartom, ebben nagyon sok debreceni, vagy Debrecenhez kötődő ember teljesítménye jelenik meg, akik saját sikereiken keresztül viszik előre Debrecent.”

A díjak nyerteseit 5 kategóriában hirdették ki, az elismerést Puskás István, Barcsa Lajos, Balázs Ákos, és Széles Diána alpolgármesterektől; Vida Gyulától, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztőjétől; és Papp László polgármestertől vehették át a nyertesek.

A nyertesek listája a következőképpen alakult:

  • Az év gazdasági szereplője – Kossa György, az ITK Holding elnökvezérigazgatója
  • Az év kulturális szereplője – Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője
  • Az év rendezvénye – Campus Fesztivál
  • Az év sportolója – Vámos Petra, a DVSC Schaeffler játékosa
  • Az év klubcsapata – DEAC Jégkorong csapata

A zsűri a nyertesek közül végül Kossa Györgynek adta át az Év embere címet 2021-ben.

Kossa György Debrecen fejlődéséhez többek között hozzájárult azzal, hogy 2024 végéig cégének egyik tagvállalata, az Inter Tan-ker Zrt. révén a városban 119 új, korszerű Mercedes-buszt állítanak forgalomba. Ezen kívül a nyertes a Debreceni Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, és több óvodát, kulturális és szociális intézményt is támogat cégével.

Forrás: Dehir.hu

Ez is érdekelhet