Kiránduljunk, itt a tavasz!

Az első tavaszi napsugarak mindenki nagy örömére megérkeztek, így egyre többen merészkednek ki a természetbe, hogy kiélvezhessék a melegedő időt. Íme néhány kirándulóhely Debrecen környékéről, ahová mindenképp érdemes elmenniük a természetbe vágyóknak.

 

 

Fancsikai kilátó

 

Debrecentől keletre található Magyarország egyik még megmaradt erdőspusztája, mely egykor az Alföldön uralkodó növényzet volt. Az erdőspuszta a zárt erdő és a füves puszta közötti átmenet, ezért kellemes sétát biztosít a fák között a tavaszi, nem túl meleg napsütésben. A Fancsika víztározók és a Panoráma út mellett található kilátó könnyen megközelíthető autóval és kerékpárral is, de a sétálni vágyók számára is tökéletes cél lehet az odavezető erdei utaknak köszönhetően.

 

 

Vekeri-tó

 

A debreceni erdőspuszták legnépszerűbb és egyben legjobban kiépített helyszíne a Vekeri-tó. Az ide látogatóknak lehetőségük van vízibiciklizni, csónakázni és horgászni. Kedvelt helyszín osztálykirándulások, táborok számára is, és akár tömegközlekedéssel is megközelíthető.

 

 

Hármashegyi kilátó

 

A Hármashegyi kilátó jó választás lehet azok számára, akik egy kicsit távolabb merészkednének a város zajától. A kilátó környéke gyönyörű, emiatt kedvelt pihenőhely, ráadásul a Zsuzsi Erdei Vasút végállomása is egyben. A mondák szerint, aki megmássza a hegyet, annak a fent elmondott kívánsága teljesül, ezért Kívánság-hegyként is szokták emlegetni a Hármashegyet.

 

Kerek Tilla Marianna

Ez is érdekelhet