Kitilthatják azokat a Facebook felhasználókat, akik nem aktiválják az új fiókvédelmet

Azoknak a Facebook felhasználóknak hívja fel a figyelmét az oldal, akik az általuk használt oldallal sok embert érnek el. Számukra ugyanis létrejött egy program, mellyel fokozhatják fiókjuk biztonságát.

A Facebook Protect nevű program a héten Magyarországon is elindult. Ennek pedig az a lényege, hogy a közszereplők, illetve azok az emberek, akik üzeneteikkel tömegeket érhetnek el, ezáltal támadások veszélyeinek is ki vannak téve nagyobb biztonságban tudjanak lenni, és ne élhessenek vissza fiókjukkal.

Akit ez érint, üzenetet fog kapni a napokban a közösségi oldal üzemeltetetőitől, melyben felhívják a figyelmüket a változásra. Forrásaink szerint az oldal két dolgot vehet figyelembe: az adott illető személyes profiljának elég erős-e a jelszava, továbbá be van-e kapcsolva neki a kétfaktoros hitelesítés. Fontos, hogy a Facebook Protectbe bevont felhasználóktól elvárt, hogy az oldalon valódi névvel legyen fent az illető, ezt fokozatosan ellenőrzik is.

Aki kapott értesítést a híres közösségi oldaltól, az ne habozzon a Facebook Protect funkció bekapcsolásával a fiókjában. Ha legkésőbb november 12-ig nem történik meg a bekapcsolás, az attól a naptól kezdve az illető nem fog tudni hozzáférni a Facebookhoz, tehát őt kitiltják.

Ez is érdekelhet