Kiváló program, ha folytatnád a Veganuárt

2014-ben egy brit nonprofit szervezet kezdeményezésére indult el a Veganuár rendezvénysorozat, melynek fő célja a vegán életmód népszerűsítése. A vegánságot az év első hónapjában – ahogyan ezt a nevéből is láthatjuk – próbálhatják ki a vállalkozó szelleműek, ami nem csak a környezet és az állatok védelme, illetve az egészség miatt hasznos, de a karácsonyi lakomák után is könnyítést jelenthet a megterhelt szervezet számára.

A vegán étrend előnyei között szerepel, hogy a számos feldolgozott élelmiszer – mint a húskészítmények és tejtermékek – elhagyásával kevesebb cukrot és „rossz” zsírt viszünk be a szervezetünkbe, amivel megelőzhetjük a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és a magas koleszterinszint ellen is tehetünk. Ráadásul a gyümölcsök és zöldségek vitaminokban való gazdagsága hozzájárul ahhoz is, hogy a hideg, náthás téli időszakban elkerüljük a megbetegedéseket, és egészségesen várhassuk a tavaszt.

Ha idén te is kipróbáltad a Veganuárt, és megtetszett ez az életmód; vagy éppen lemaradtál róla, de szívesen beleásnád magad mélyebben a témába, akkor kiváló lehetőség számodra a Kis Padlizsán vegán bisztró eseménye.

A bisztró vegán főzőkurzust rendez február 6-án, 11 órától 16 óráig. Facebook eseményükben megosztották, hogy azoknak ajánlják,

  • akik szeretnének megismerkedni a vegán konyha alapjaival,
  • gondosan összeállított, szuper finom vegán ételeket szeretnének készíteni, 
  • a recepteken kívül sok-sok hasznos információra is szert kívánnak tenni,
  • akik szeretnek finomakat enni.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezők személyesen a bisztróban, vagy a [email protected] email címen tehetnek meg – ezzel érdemes igyekezni, mivel a rendezvény maximum létszáma 12 fő. A kurzus ára 14 500 Ft. További részleteket és a kurzuson szereplő ételek listáját a jelentkezés elküldése után email-ben küldenek a jelentkezőknek.

Írta: Mátyás Lili

Ez is érdekelhet