Könnyebb lesz a beutazás az Egyesült Királyságba

Január 7-től egyszerűbb lesz a beutazás az Egyesült Királyságba- közölte a WizzAir légitársaság

Forrás: Wikipédia

Aki eddig szívesen utazott volna az Egyesült Királyságba, annak most üzenjük, hogy sokkal könnyebben tudja megtenni a holnapi naptól.

A rendelkezés értelmében a megfelelő oltási igazolással rendelkező utasok részére január 7-én hajnali 4 órától eltörlik a beutazás előtti tesztelési kötelezettséget, emellett kötelező házi karantén sem szükséges számukra a második napi teszt eredményének megérkezéséig. Továbbá a beutazók, január 9-én szintén hajnali 4 órától a megérkezést követően kötelező PCR tesztet kiválthatják egy antigén gyorsteszttel, mint második napi teszt.

Ha valaki az utóbbi lehetőséggel szeretne élni, akkor január 9-től kezdődően az utazás megkezdése előtti foglalás szükséges. Ha a beutazás alkalmával pozitív lesz az eredménye a gyorstesztnek, akkor karantén és PCR teszt szükséges.

A beoltottakra vonatkozó beutazási szabályok érvényesek a 18 éven aluli gyermekekre, az oltási kísérletekben résztvevőkre, valamint azon személyekre is akik egészségügyi okból kifolyólag nem kaphatnak védőoltást. Az oltatlan utasok számára pedig továbbra is érvényben vannak a korlátozások.

További információt a beutazásról, angol nyelven a www.gov.uk weboldalon találhatnak. Az utasok pedig a WizzAir weboldalán az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a járatinformációkról.

    Ez is érdekelhet