Korlátozták a debreceni Tesla SuperCharger használatát

A Tesla február végén nyitotta meg és tette ingyenessé a debreceni SuperCharger töltőállomását az ukrán menekülteket segítve. Május végével visszaállt a régi rend, ismét csak Teslák tölthetnek.

A debreceni Tesla Supercharger állomás

Három hónapig minden CCS csatlakozós elektromos autó tudott ingyen tölteni a debreceni Tesla SuperChargeren. A gyártó kérte, hogy a helyi autósok ne foglalják a töltőt az ingyen töltésért, hanem hagyják meg a helyet azoknak az Ukrajnából érkezőknek, akik a háború elől menekülnek.

Azonban a tavasz során bár meg-megjelentek ukrán rendszámos autók a töltőn, egyre gyakrabban tűntek fel a magyar, zöldrendszámos autók. Kihasználva az ingyenességet, gyakran a Tesláknak is várakozni kellett, mert más márka modelljei töltöttek rajta.

Május végével a Tesla kikapcsolta a szabad töltési lehetőséget, így ismételten csak a jogosult Tesla modellek tudnak tölteni. Ezzel együtt a többi elektromos autósnak maradnak ismét az 50 kW-os töltők, nagyobb teljesítményűt ugyanis más szolgáltatók nem telepítettek egyelőre még a keleti országrészben.

Június elején drágul az üzemanyag, nem csak külföldi rendszámmal

Ez is érdekelhet