Közlekedési rend a Tavaszi Nagyvásár idején

2024. május 11-12. között ismét megrendezik a Tavaszi Nagyvásárt Debrecenben. A vásár zavartalan lebonyolítása érdekében, 2024. május 10-én, pénteken 17:30-tól a szervezők teljes szélességében lezárják a Böszörményi út – Füredi út és Doberdó utca közötti, a Bolyai utca -Böszörményi út és Thomas Mann utca közötti, valamint a Békessy Béla utca – Böszörményi út és Görgey utca közötti szakaszát.

A forgalomkorlátozás ideje alatt, 2024. május 10-én, pénteken 17:30-tól, május 12-én, vasárnap üzemzárásig a 15, 15H, 15G, 15Y, 15YH, 22, 22Y, 24, 24Y, 34, 34A, 35, 35A, 35Y, 35YA, 36, 36A, 52E és a 61-es autóbuszok, valamint a 93-as és a 94-es éjszakai járatok terelőútvonalon közlekednek.

A JÁRATOK TERELŐÚTVONALA

15, 15H, 15G, 15Y, 15H jelzésű autóbuszok
Az autóbuszok terelőútvonala Széna tér/Inter Tan-Ker Zrt./Bayk András utca irányába:

A járatok a Doberdó utca és a Füredi út megállóhelyek között a Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Széna tér/Inter Tan-Ker Zrt./Bayk András utca irányában nem érintik az Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

Az autóbuszok terelőútvonala a Doberdó utca irányába:

A járatok a Tűzoltóság és a Doberdó utca megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca terelőútvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Doberdó utca irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca és az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhelyeket.

22-es autóbusz

Az autóbusz terelőútvonala az Egyetem irányába:
A járat a Tűzoltóság és az Egyetemi Sporttelep megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Dóczy József utca terelőútvonalon közlekedik

Az autóbusz az Egyetem irányában nem érintia Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca, Árpád Vezér Általános Iskola és a Doberdó utca megállóhelyeket.

22Y-os autóbusz

Az autóbusz terelőútvonala a Klinikai Központ Auguszta irányába:
A járat a Tűzoltóság és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca terelőútvonalon közlekedik.

Az autóbusz a Klinikai Központ Auguszta irányában nem érinti a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus megállóhelyeket.

24, 24Y-os autóbuszok

A járatok terelőútvonala a Vincellér utca irányába:
Az autóbuszok a Dóczy József utca/Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és a Füredi út megállóhelyek között a Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a Vincellér utca irányában nem érintik a Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

34, 34A, 35, 35A, 35Y, 35YA, 36, 36A jelzésű autóbuszok

A járatok terelőútvonala Józsa irányába:
Az autóbuszok a Tűzoltóság és a Branyiszkó utca megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca – Böszörményi út terelőútvonalon közlekednek.

A jártok Józsa irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca megállóhelyeket.

Az autóbuszok a Józsa irányába található Böszörményi út 151. elnevezésű megállóhelyen is megállnak.

A járatok terelőútvonala a Segner tér irányába:
Az autóbuszok a Branyiszkó utca és a Tűzoltóság megállóhelyek között a Böszörményi út-  Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonalon közlekednek.

A járatok a Segner tér irányába nem érintik az Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

Az 52E kollégiumi gyorsjárat

Az gyorsjárat terelőútvonala az Egyetem-Nagyállomás irányába:
A gyorsjárat az Alföldi Nyomda és a Sportkollégium megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond utca terelőútvonalon közlekedik. Az autóbusz az Egyetem-Nagyállomás irányába nem érinti a Füredi út, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Árpád Vezér Általános Iskola és a Doberdó utca megállóhelyeket.

61-es autóbusz

Az autóbusz terelőútvonala a Déli Ipari Park irányába:
A járat a Doberdó utca és a Füredi út megállóhelyek között a Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonalon közlekedik.

Az autóbusz a Déli Ipari Park irányában nem érinti az Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

Az autóbusz terelőútvonala a Doberdó utca irányába:
A járat a Tűzoltóság és a Doberdó utca megállóhelyek között a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca terelőútvonalon közlekedik.

Az autóbusz a Doberdó utca irányában nem érinti a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca és az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhelyeket.

93-as autóbusz terelőútvonala:

Az éjszakai járat a Honvéd utca megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekedik. Ezt követően a Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekedik.

94-es autóbusz terelőútvonala:

Józsa irányába:
Az éjszakai járat a Klinikai Központ Auguszta megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekedik. Ezt követően a Móricz Zsigmond utca –Kartács utca – Doberdó utca– Böszörményi út terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekedik.

Nagyállomás irányába:
Az éjszakai járat a Branyiszkó utca megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekedik. Ezt követően a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekedik.

Az érintett járatok mindkét végállomás irányába a terelőútvonalon található összes megállóhelyen megállnak.   Az autóbuszok a Mikszáth Kálmán utca és a Károlyi Mihály utca elnevezésű ideiglenes megállókban is megállnak.

2024. május 10-én az alábbi autóbuszok indulnak utoljára az eredeti útvonalon:

15-ös vonalcsoport:

 • 15: a Doberdó utcától 12:01-kor, a Széna térről 11:57-kor
 • 15Y: a Doberdó utcától 11:31-kor, a Bayk András utcáról 12:24-kor
 • 15H: a Doberdó utcától 17:01-kor, a Széna térről16:40-kor
 • 15YH: a Doberdó utcától 16:40-kor, a Bayk András utcáról 16:20-kor

22,22Y, 24,24Y-os körjáratok:

 • 22: a Vincellér utcáról 16:55-kor
 • 22Y: a Vincellér utcáról 06:54-kor
 • 24: a Vincellér utcáról 16:36-kor
 • 24Y: a Vincellér utcáról 06:49-kor

Józsai járatok:

 • 34: a Segner térről 16:49-kor, Felsőjózsáról 16:58-kor
 • 34A: a Segner térről 12:53-kor, Felsőjózsáról 12:24-kor
 • 35: a Segner térről 07:25-kor, a Felsőjózsai utcáról 07:24-kor
 • 35A : a Segner térről 11:29-kor, a Felsőjózsai utcáról 11:54-kor
 • 35Y: a Segner térről 16:33-kor, a Felsőjózsai utcáról 17:08-kor
 • 35YA: a Segner térről 12:32-kor
 • 36: a Segner térről 17:11-kor, az Alsójózsai utcáról 16:43-kor
 • 36A: a Segner térről 12:43-kor, az Alsójózsai utcáról 12:43-kor

61-es járat:

 • a Doberdó utcáról 12:45-kor, a Déli Ipari Parkból 14:15-kor

Forrás: DKV

Ez is érdekelhet