Közműfelújítás lesz az őszi szünetben a Hunyadi és Rákóczi utca csomópontjában

A Hunyadi utca és Rákóczi utca csomópontjában kezd munkálatokat a Debreceni Vízmű, amely a tervek szerint október 26-tól november 7-ig tartanak.

Egy azbesztcement vezeték felújítására van szükség, a 300 miliméteres csövet béleléses technológiával kezelik. Emiatt az érintett útszakaszon a forgalomtechnikai sziget egy részét részlegesen elbontják és közlekedésre alkalmas területet hoznak létre.

Nagyfelületű útfelújítást kezdődött a Kishegyesi út - Derék utca kereszteződésében
Illusztráció

A kivitelezési munkák alatt az érintett területen ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben:

– A Hunyadi utcán az általános iskola előtti jobbra kanyarodó sávot és a belső egyenes sávot a tervek szerint lezárják. A forgalom a Rákóczi utca irányába egyenesen az autóbuszsáv igénybe vételével, a helyszíni adottságoktól függően várhatóan 2 sávon, sávelhúzással, valamint a „kis” Rákóczi utca irányába balra, egy forgalmi sávon biztosított lesz. A Fórum bevásárlóközpont előtti gyalogosszigetet részlegesen lezárják.

– A Csapó utca irányából a Rákóczi utca szélső egyenes sávját (a bevásárlóközpontba is vezető sáv) részlegesen lezárják. A forgalom elvezetését az egyenes sáv melletti forgalomtechnikai sziget „csúcsának” kezdő lépésként történő elbontásával lehet majd biztosítani.

Közműfelújítás lesz az őszi szünetben a Hunyadi és Rákóczi utca csomópontjában

Várhatóan október 28-án, szombaton kezdik a burkolatbontást, a hónap utolsó két napjában végzik a szerelvények bontását. November eljő napjaiban készülhet el a vezeték bélelése és ha minden jól megy, az időjárás is engedi, akkor november 6-7 között szeretné a kivitelező helyreállítani a burkolatot.

Ezen az útszakaszon 2024-ben az önkormányzat szeretné a hiányzó buszsávot kialakítani, ezért van szükség most víziközmű-rekonstrukcióra.

A szakemberek kérik, hogy amennyiben tehetik, az őszi szünet idején kerüljék az érintett útszakaszt, ha mégis ezen a területen kell közlekedni, ott ne megszokásból vezessenek.

    Ez is érdekelhet